fb  ut  Satataxi RSS Feed

    
    
    
Administrator

Administrator

Τετάρτη, 05 Αύγουστος 2020 06:45

Υπομονή μέχρι τον Σεπτέμβριο

Τους τελευταίους μήνες το ταξί βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Ως πρόεδρος του ΣΑΤΑ οφείλω να υπενθυμίσω τα εξής :

Μέσα στο κλίμα αβεβαιότητας που καλλιεργείται καθημερινά από τον φόβο της πανδημίας, το ταξί προσπαθεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Προβλήματα που προϋπήρχαν συγχωνεύονται με αυτά που δημιούργησε ο κορωναϊός και συνθέτουν μια δυσάρεστη και δύσκολη κατάσταση.

«Μέσα σε ένα απρόβλεπτο οικονομικό περιβάλλον, η Πολιτεία μας ζητά να αλλάξουμε αυτοκίνητο, επιδοτώντας μόνο το ηλεκτρικό και το υβριδικό όχημα, που ναι μεν είναι τεχνολογικά άρτιο, οικονομικά όμως είναι απρόσιτο για τον επαγγελματία αυτοκινητιστή. Το πιο δίκαιο θα ήταν μια αναλογική επιδότηση για όλους τους τύπους αυτοκινήτου, ανεξαρτήτου κινητήρα (πετρελαιοκίνητα, φυσικό αέριο κλπ.).

Με τον Υφυπουργό Οικονομικών αρμόδιο για τη δημοσιονομική πολιτική, κ. Θεόδωρο Σκυλακάκη, συναντήθηκε το προεδρείο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταξί. Στην συνάντηση, συζητήθηκαν όλα τα –οικονομικά- ζητήματα που αφορούν τον κλάδο μας και ειδικότερα:

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή συνάντηση μεταξύ των κ.κ. Γιώργου Γιαννή (καθηγητής του Ε.Μ.Π.), του πρώην αντιδημάρχου Αθηναίων, συγκοινωνιολόγου κ. Ακριτίδη και του Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου Δημάρχου Αθηναίων κ. Επαμεινώνδα Μούτσιο με την διοίκηση του ΣΑΤΑ. Θέμα συζήτησης ήταν το έργο ανάπλασης ΄΄Μεγάλος Περίπατος΄΄ και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν προκειμένου να συνεχιστεί χωρίς παρεμποδίσεις το έργο των Ταξί. Η συζήτηση έγινε μέσα σε άριστο κλίμα και τα δεδομένα που υπάρχουν αυτή την στιγμή έχουν ως εξής:

Πραγματοποιήθηκε χθες συνάντηση μεταξύ του Υφυπουργού Μεταφορών Γιάννη Κεφαλογιάννη και του προέδρου του ΣΑΤΑ Θύμιου Λυμπερόπουλου. Η ατζέντα της συζήτησης περιελάμβανε όλη την τρέχουσα επικαιρότητα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο κλάδος των Ταξί. Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ εξήγησε στον Υφυπουργό ότι η ύφεση στον κλάδο των ταξί δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της πανδημίας. Είχε αρχίσει πολύ νωρίτερα, από το Νοέμβριο του 2019, όταν οι βασικοί πελάτες (πολίτες με χαμηλό εισόδημα και εργαζόμενοι) δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις. Η έλλειψη κοινωνικής πολιτικής στερεί από τα Ταξί ένα μεγάλο μέρος του πελατολογίου του. Για την ηλεκτροκίνηση και την Ανάπλαση του Ιστορικού Κέντρου ο κ. Λυμπερόπουλος ανέφερε:

 

Σχετ.: Ο ν. 4690/2020 (Α' 104) με θέμα «Κύρωση: α) της από 13.4.2020 Π.Ν.Π. «Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις» (A 84) και β) της από 1.5.2020 Π.Ν.Π. «Περαιτέρω μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και την επάνοδο στην κοινωνική και οικονομική κανονικότητα» (Α'90) και άλλες διατάξεις».

Η δήλωση που ακολουθεί είναι μια απάντηση σε όλους αυτούς που αρέσκονται να κάνουν σενάρια επιστημονικής φαντασίας και να δημιουργούν –έντεχνα- προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν.

Από τα τέλη Ιουνίου ξεκινά στην Αθήνα μία από τις μεγαλύτερες αστικές παρεμβάσεις στην ιστορία της πόλης. Ο Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας συνολικού μήκους 6,8 χλμ, φιλοδοξεί να γίνει σημείο αναφοράς για την ελληνική πρωτεύουσα. Με την ολοκλήρωση του έργου, ενοποιείται το ιστορικό κέντρο και αποδίδεται στους πολίτες ελεύθερος δημόσιος χώρος 50.000 τ.μ.

Παρασκευή, 22 Μάιος 2020 13:02

ΠΟΕΙΑΤΑ: Ενημερωτικό Σημείωμα

 

Στο χθεσινό Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Ε.Ι.Α.Τ.Α συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα ζητήματα του κλάδου μας. Ενημερώθηκε το Συμβούλιο για το περιεχόμενο των συζητήσεων του προεδρείου με το Υπουργείο Μεταφορών και το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς και τα αιτήματα που έχουν σταλεί με την μορφή υπομνήματος σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.

 

«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος» 
Σελίδα 1 από 97

ΚΑΙΡΟΣ