fb  ut  Satataxi RSS Feed

    
    
    
Νέα - Ανακοινώσεις

Πανελλαδικό συλλαλητήριο για αύριο, Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024 αποφάσισαν στη συνέλευση της Νίκαιας οι Έλληνες αγρότες. Σε ανακοίνωσή τους κάλεσαν τους Αθηναίους πολίτες να στηρίξουν τον αγώνα τους, σαν να ήταν δικός τους. Οι αντικοινωνικές πολιτικές που παράγει το κυβερνείο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υλοποιούν οι εθνικές κυβερνήσεις, ξεσήκωσαν κύμα διαμαρτυρίας στην Ευρώπη. Παρίσι, Βερολίνο, Μαδρίτη και τώρα Αθήνα. Τα τρακτέρ πολιορκούν τα κοινοβούλια και ζητούν μέτρα που θα εξασφαλίζουν την βιωσιμότητα του πρωτογενούς τομέα.

Το οικονομικό μοντέλο διακυβέρνησης που επέλεξε η κυβέρνηση έχει στοχοποιήσει κάθε μορφή ατομικής επιχειρηματικότητας στην χώρα μας. Χθες ήταν οι ελεύθεροι επαγγελματίες, σήμερα οι αγρότες, αύριο κάποιοι άλλοι. Οι πολιτικές φτωχοποίησης του ελληνικού πληθυσμού υλοποιούνται με συνοπτικές διαδικασίες. Πυροδοτούν όμως, άμεσες κοινωνικές εξελίξεις με άγνωστη κατάληξη.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για αντικατάσταση Ε.Δ.Χ. ΤΑΞΙ αυτοκινήτων με επιβατηγά οχήματα από 6 έως 9 θέσεων

Συνάντηση του προεδρείου του ΣΑΤΑ με στελέχη του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

Νόμος 1712 της 7/8.7.87. Εκσυγχρονισμός επαγγελματικών οργανώσεων των εμπόρων, βιοτεχνών και λοιπών επαγγελματιών και άλλες διατάξεις. (Α' 115).

 

Με την 143/2024 απόφαση του , το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών απέρριψε την αγωγή που κατέθεσαν στις 02/05/2022 οι, Μαραγκάκης Βασίλης, Σώρος Μιχαήλ, Γιαννόπουλος Κωνσταντίνος, Μπαλωμένος Κωνσταντίνος, Περδικάρης Κωνσταντίνος, Σουιτσμές Γεώργιος, Πετράκη Όλγα, Χαντζιάρας Κωνσταντίνος, Πλάνος Κωνσταντίνος και Δαμιανίδης Αναστάσιος. Οι παραπάνω ζήτησαν την ακύρωση των εκλογών και των αποφάσεων της Γενικής Συνέλευσης υποστηρίζοντας ότι η συμμετοχή του Θύμιου Λυμπερόπουλου στις εκλογές του ΣΑΤΑ τον Απρίλιο του 2022 ήταν αντικανονική.

 

Η φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών, ως εκ τούτου και των αυτοκινητιστών ταξί, άλλαξε. Σύμφωνα με το τερατούργημα Χατζηδάκη, το νέο σύστημα φορολόγησης λαμβάνει ως σημείο αναφοράς τον κατώτατο μισθό.

 

Τα βήματα για την προσφυγή κατά του φορολογικού νόμου περιέγραψαν τρεις έγκριτοι νομικοί, Παυλόπουλος, Βενιζέλος και Φορτσάκης λέγοντας πως πλήττει την “ραχοκοκκαλιά” της μεσαίας τάξης.

 

Για δεύτερη συνεχή χρονιά το ΣΑΤΑ και η διαδικτυακή εκπομπή «ΤαξιΝόμοι» διοργάνωσαν μια «βόλτα αγάπης» για ηλικιωμένους συμπολίτες μας. Με την βοήθεια του Δήμου Αθηναίων και της Αντιδημάρχου Ενεργής Γήρανσης και Λεσχών Φιλίας κα Όλγα Δούρου, 28 άτομα από το Γηροκομείο Αθηνών και 30 από τις Λέσχες Φιλίας του Δήμου Αθηναίων στην Ακαδημία Πλάτωνος και στην Κυψέλη, επιβιβάστηκαν στα ταξί και περιηγήθηκαν στους στολισμένους δρόμους της πόλης.

Οδηγοί ταξί οργανώνουν ξανά  τη διαδρομή αλληλεγγύης μεταφέροντας ηλικιωμένους στους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, για  να απολαύσουν τον χριστουγεννιάτικο φωτισμό.

Όπως σας είναι γνωστό, με την από 19-12-2023 εξώδικη διαμαρτυρία προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, θέσαμε ως κατεπείγον θέμα την άμεση διόρθωση της σταθερής τιμής από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος».

Παράταση ορίων ηλικίας απόσυρσης από την κυκλοφορία οχημάτων των φορέων παροχής συγκοινωνιακού έργου, ειδικών τουριστικών λεωφορείων, σχολικών λεωφορείων και επιβατηγών δημόσιας χρήσης «ΤΑΞΙ»

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με την παρ 1 του άρθρου 1  της υπ΄ αριθμό  119899/2023  (ΦΕΚ Β' 7115/18-12-2023) Κοινής Υπουργικής Απόφασης   «Οι δικαιούχοι πληρωμής της περ. γ’ του άρθρου 62 του ν. 4446/2016 (Α’ 240) αποδέχονται μέσα πληρωμής με κάρτα πληρωμών και μέσα πληρωμής με υπηρεσίες άμεσης πληρωμής από λογαριασμό σε λογαριασμό, όπως την υπηρεσία I.R.I.S. online payments, κατά την ολοκλήρωση των πράξεων πληρωμής που πραγματοποιούν πληρωτές της περ. β’ του άρθρου 62 του ν. 4446/2016 οι οποίοι ενεργούν ως καταναλωτές για λόγους που δεν εμπίπτουν στην εμπορική, επιχειρηματική ή επαγγελματική τους δραστηριότητα» . Σύμφωνα με την παρ 1 του  άρθρου 8 της ως άνω ΚΥΑ «Για τους δικαιούχους πληρωμής του άρθρου 1 ορίζεται ως καταληκτική ημερομηνία συμμόρφωσης για την αποδοχή όλων των μέσων πληρωμής η 31.01.2024.»

Στην τελευταία συνάντηση που είχαμε με την υφυπουργό Μεταφορών κα Χριστίνα Αλεξοπούλου μας διαβεβαίωσε ότι η παράταση στα όρια ηλικίας απόσυρσης των ταξί θα έχει διάρκεια ενός έτους, δηλαδή μέχρι 31-12-2024. Στο πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, που πολύ πιθανόν να ψηφιστεί σήμερα, προβλέπεται μόνο τετράμηνη παράταση. Για άλλη μια φορά η κα Αλεξοπούλου άλλα υπόσχεται και άλλα κάνει. Αλήθεια, η Ομοσπονδία θα αντιδράσει σε αυτή την απόφαση ή συμφωνεί με αυτή; Η υφυπουργός κορόιδεψε μόνο το ΣΑΤΑ ή και την Ομοσπονδία;

 

Από τον Ιούνιο του 2022 είχαμε επισημάνει στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ότι η απόφαση για την σταθερή τιμή από και προς το αεροδρόμιο πρέπει να διορθωθεί.

 

Σήμερα 18.12.23 εκδόθηκε το ΦΕΚ 7115 αριθμ.119899 με το άρθρο 1 παρ.1και το άρθρο 8 παρ.3 που μας αφορούν άμεσα, αφού περιλαμβάνει και τον ΚΑΔ των ταξί και μας υποχρεώνει καθολικά σε χρήση POS αλλά και σε ενεργοποίηση της υπηρεσίας άμεσης πληρωμής IRIS από 01.01.2024 έως και 31.01.2024.

«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος» 
Σελίδα 1 από 59

ΚΑΙΡΟΣ