fb  ut  Satataxi RSS Feed

    
    
    

Δελτίο Τύπου: Συνάντηση με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου

Αθήνα 09-05-2022

Δελτίο Τύπου

 

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου

 

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, είχε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος. Βασικό θέμα συζήτησης ήταν η συνεργασία των δύο πλευρών για την αντιμετώπιση των μεγάλων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες και οι μικρές επιχειρήσεις. Ο κ. Χατζηθεοδοσίου τόνισε ότι το Επιμελητήριο θα είναι δίπλα στον επαγγελματία ταξιτζή και θα στηρίξει με κάθε τρόπο το σύνολο των αιτημάτων που θα καταθέσει το ΣΑΤΑ στα αρμόδια υπουργεία.

Πέρα από την υποστήριξη του ΕΕΑ στα αιτήματα του κλάδου των ταξί στην σημερινή συνάντηση συμφωνήθηκαν τα εξής:

-    • Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο θα χρηματοδοτήσει εξολοκλήρου μια μελέτη, ( η οποία θα εκπονηθεί από την ICAP) για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην αγορά του ταξί καθώς και τον υπολογισμό κόστους ανά χιλιόμετρο.

-    Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο θα καταβάλλει στο ΣΑΤΑ 5.000 ευρώ ως οικονομική ενίσχυση για το τρέχον έτος. Το ποσό αυτό υπολογίζεται από τον αριθμό των μελών του ΕΕΑ που έχουν ως κύρια δραστηριότητα το επάγγελμα του ταξιτζή.

-    Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο θα χρηματοδοτήσει εξολοκλήρου την κατασκευή και την συντήρηση της νέας ιστοσελίδας του ΣΑΤΑ

-    Το ΣΑΤΑ μπορεί να κάνει δωρεάν χρήση των υπηρεσιών που παρέχει το Επιμελητήριο για νομικά, φορολογικά, ασφαλιστικά και άλλα ζητήματα.

-    Το ΣΑΤΑ θα επικοινωνήσει τα οφέλη του επιμελητηριακού θεσμού στα μέλη του. Η εγγραφή στο Επιμελητήριο είναι προαιρετική. Το κόστος της ετήσιας συνδρομής είναι 20 ευρώ.

ΚΑΙΡΟΣ