fb  ut  Satataxi RSS Feed

    
    
    

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΑΞΙ: Εισήγηση της Emmanuelle CORDIER, Présidente Fédération Nationale Du Taxi FRANCE

 

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΑΞΙ

Εισήγηση της Emmanuelle CORDIER, Présidente Fédération Nationale Du Taxi FRANCE

 

Γαλλία: Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης με την εφαρμογή «le.Taxi» και ο αντίκτυπός της στην ισορροπία της αγοράς επιβατών

Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η εφαρμογή θα μπορούσε να επεκταθεί στην Ευρώπη και έτσι να επιτρέψει την πρόσβαση στην προσφορά κινητικότητας ταξί για όλους, διασφαλίζοντας την αποτελεσματικότητα των μεταφορών με ταξί στον ψηφιακό κόσμο.

 

Η ιδέα της δημιουργίας ενός «Ευρωπαϊκού Οργανισμού» που θα εκπροσωπεί το επάγγελμά μας, προέρχεται από την επιθυμία να ξεπεράσουμε την απομόνωση και τις ατομικές μας αδυναμίες, προκειμένου να συνοψίσουμε καλύτερα τα δυνατά μας σημεία και να διεκδικήσουμε τον λόγο μας, το βάρος μας και το όραμά μας.

 

Καταρχάς, θα ήθελα εκ μέρους και της Εθνικής Ομοσπονδίας Γαλλικών Ταξί να σας ευχαριστήσω για αυτήν την ευκαιρία που μας δίνετε να εκφραστούμε σε αυτή τη μαγευτική πόλη, το λίκνο της ιστορίας μας και των πολιτισμών μας.

Έχετε και είστε θεματοφύλακες της έννοιας της ιθαγένειας, της πόλης, του καλού της πόλης, του θεμελίου και της συνέχειας της πολιτικής. Η επιχείρησή μας με τα ταξί είναι μέρος της ζωής της πόλης γιατί είμαστε στην υπηρεσία του κοινού και των δημοσίων αρχών για το καλό των πολιτών. Η Ελλάδα είναι η μητέρα μας για όλους, είναι η βάση των κατασκευών του παρελθόντος και του παρόντος και πάνω σε αυτή τη βάση πρέπει να οικοδομήσουμε το κοινό μας μέλλον. Ως εκ τούτου, είναι πραγματική τιμή να είμαστε παρόντες σε αυτό το συνέδριο και να συμμετέχουμε στην έναρξη των εργασιών του.

 

Ο ρόλος και ο σκοπός μιας Ένωσης Ταξί στην Ευρώπη.

 

Σε ένα πλαίσιο ακραίας παγκοσμιοποίησης, όπου ο καθένας μας βρίσκεται αντιμέτωπος με κρίσεις που έχουν την καταγωγή τους σε μακρινές χώρες ή μερικές φορές πολύ κοντά στα σύνορά μας, οι «μάχες» μας πρέπει να δίνονται τόσο σε εθνικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ομολογουμένως, η επιχείρηση ταξί διέπεται από εθνικούς νόμους και κανονισμούς.

Ωστόσο, γνωρίζουμε ότι η δουλειά μας και το πλαίσιο άσκησης των δραστηριοτήτων μας υποτάσσονται σε αγώνες για επιρροή, σε μεγάλα οικονομικά συμφέροντα στα οποία πρέπει, προφανώς, να αντιλαμβανόμαστε τα ατομικά μας όρια ως επαγγελματική οργάνωση.

Η πλατφόρμα «UBER» είναι ένα κραυγαλέο παράδειγμα.

Όλα τα ταξί του κόσμου, αλλά και οι οδηγοί που χρησιμοποιούν αυτή την εφαρμογή, έχουν επισημάνει τον κίνδυνο αυτών των «γιγάντων» των GAFAM.

Η Ευρώπη αναγκάστηκε να παρέμβει για να «επιχειρήσει» να προστατεύσει τα συμφέροντα των εταιρειών της, αλλά και των πολιτών της απέναντι στις καταχρήσεις που, δυστυχώς, μερικές φορές έχουν γίνει πρωτοσέλιδο στις εφημερίδες μας. Η δύναμή τους ξεπερνά όλους εμάς, ξεχωριστά σε κάθε χώρα μας.

 

Πρέπει να γίνει η παρατήρηση: διάφορα θέματα που έχουν αντίκτυπο στις δραστηριότητές μας και στο μέλλον μας, διαδραματίζονται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Και σήμερα, η δραστηριότητά μας και οι οργανώσεις μας εκπροσωπούνται ελάχιστα σε αυτό το επίπεδο, γεγονός που έχει άμεση συνέπεια να μην ακουστούν τα λόγια μας από την Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αυτό οφείλεται, στη συγκρότηση εκπροσώπησης σε επίπεδο Ευρώπης και στα μέσα ύπαρξης που δεν είναι προσβάσιμα σε εμάς.

Αυτό οφείλεται και στην ιδιαιτερότητα των δραστηριοτήτων μας, καθώς οι οδηγοί ταξί είναι από τη φύση της δουλειάς τους πολύ απομονωμένοι.

Ομολογουμένως, μια επαγγελματική εκπροσώπηση του "ταξί" εκφράζεται μέσω της IRU, αλλά είναι σαφές ότι αυτό υπόκειται στην επιρροή των μεγάλων παραγόντων στις δημόσιες συγκοινωνίες, και το ζήτημα του "ταξί" συχνά φτάνει στο τέλος της αλυσίδας χωρίς σοβαρά επιχειρήματα για τη στήριξη του κλάδου μας.

Το να μιλάμε για επιρροή σημαίνει επίσης την επισήμανση ορισμένων αντιφάσεων που συνδέονται με το γεγονός ότι, μερικές φορές, αυτοί που μεταφέρουν τη φωνή "μας" σε ευρωπαϊκό επίπεδο είναι εκπρόσωποι κέντρων που δεν έχουν τα ίδια συμφέροντα με τους οδηγούς ταξί, αλλά με "προσοδοφόρα" προσέγγιση στο επάγγελμά μας.

Σε αυτό προστίθεται η επιθυμία ορισμένων παικτών που στοχεύουν να αρπάξουν «αγορές», των οποίων το ταξί θα ήταν μόνο εκτελεστής ή υπεργολάβος για τους εντολείς.

Στη Γαλλία, έχουμε αυτό το πρόβλημα με την ίδρυση της αρχής κινητικότητας, ένα από τα ζητήματα, που πρέπει να αντιμετωπίσουμε, είναι ότι αυτή η αρχή στοχεύει στην ενοποίηση της προσφοράς μεταφορών και της ανάθεσής της προς όφελος μεγάλων εταιρειών όπως η Kéolis και η Transdev.

Το λόμπι τους και η οικονομική τους δύναμη είναι ισχυρά. Και υπερβαίνει κατά πολύ τις δυνατότητες μας και των συνδικαλιστικών μας δομών. Δεν μπορούμε να το αντιμετωπίσουμε μεμονωμένα.

Η ιδέα της δημιουργίας ενός «Ευρωπαϊκού Οργανισμού» που θα εκπροσωπεί το επάγγελμά μας προέρχεται από αυτές τις παρατηρήσεις και από την επιθυμία να ξεπεράσουμε την απομόνωση και τις ατομικές μας αδυναμίες, προκειμένου να συνοψίσουμε καλύτερα τα δυνατά μας σημεία και να διεκδικήσουμε τον λόγο μας, το βάρος μας, το όραμά μας, να υποβάλλουμε τις προτάσεις μας, χωρίς να μας πετάνε εκτός τα προσωπικά και οικονομικά συμφέροντα των περιφερειακών παικτών.

Η συνομοσπονδία που δημιουργούμε έχει στόχο να κάνει γνωστό το επάγγελμα του Ταξί με τις ιδιαιτερότητές του για κάθε χώρα, κάθε περιοχή και κάθε πολιτισμό.

Σκοπός του είναι να διαδραματίσει ρόλο στο μέλλον του τομέα δραστηριότητάς μας, αλλά ακόμη περισσότερο, να είναι μια από τις κινητήριες δυνάμεις πίσω από την ενσωμάτωση της κινητικότητας σε αυτόν τον νέο αιώνα.

Θα είναι και είναι ήδη μια δύναμη προτάσεων για τη βάση καθορισμού των δραστηριοτήτων μας και την εποπτεία τους. Θα είναι το μέλλον του ευρωπαϊκού ταξί.

Η συνομοσπονδία θα είναι το θεμέλιο για την οικοδόμηση του μέλλοντός μας και τη σαφήνεια των δραστηριοτήτων μας. Θα έχει επίσης στόχο να αναδείξει τη δύναμη των ταξί μας και το τι αντιπροσωπεύουν σε κοινωνικούς και οικονομικούς όρους, αλλά κυρίως σε επίπεδο ανάπτυξης των περιοχών μας.

Λοιπόν, ναι, έχουμε δουλειά μπροστά μας, χτίζοντας αυτή τη συγκέντρωση των επιθυμιών των ταξί στην Ευρώπη, χαράσσοντας το μονοπάτι της υπηρεσίας που παρέχεται στους συμπολίτες μας, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των χρηστών μας, παρέχοντας τα εργαλεία για πρόσβαση στο επαγγέλμά μας και επενδύοντας στην ποιότητα της εκπαίδευσης και των υπηρεσιών μας.

Ναι, κυρίες και κύριοι, η συνομοσπονδία μας θέλει να αντιμετωπίσει όλες αυτές τις παρούσες και μελλοντικές προκλήσεις…. Μαζί και όχι αλλιώς.

 

Γαλλία: Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης με την εφαρμογή «le.Taxi» και ο αντίκτυπός της στην ισορροπία της αγοράς επιβατών

Αν μιλάμε για την εφαρμογή «le.Taxi», πρέπει πρώτα να επιστρέψουμε για λίγο στην προέλευσή της. Δηλαδή η άφιξη της εφαρμογής UberPop που επέτρεπε σε παράνομους, αδήλωτους οδηγούς να μπορούν να παραλαμβάνουν επιβάτες και να τους μεταφέρουν έναντι χαμηλής αμοιβής, μέσω μιας εφαρμογής που φιλοξενούνταν σε φορολογικό παράδεισο. Αυτό προκάλεσε επίσης πολλά νέα, σχετικά με την έλλειψη ελέγχου των οδηγών, γεγονός που οδήγησε τις γαλλικές δημόσιες αρχές να αντιδράσουν εναντίον αυτών των παράνομων οδηγών. Δυστυχώς έγιναν πάρα πολλά, για να είναι αποτελεσματικά τα μέτρα. Αυτή είναι μια σύντομη περίληψη της μάχης των γαλλικών ταξί εναντίον της Uber, η οποία είχε μεγάλη δημοσιότητα σε όλο τον κόσμο.

Αυτό οδήγησε τη γαλλική κυβέρνηση, την εποχή που ο Πρόεδρός της, Φρανσουά Ολάντ, δήλωσε δημόσια ότι η εφαρμογή UberPop ήταν παράνομη και ανάγκασε την εταιρεία Uber - η οποία είχε καταδικαστεί επανειλημμένα ότι διέθεσε αυτήν την εφαρμογή σε αντίθεση με τη γαλλική νομοθεσία - να αναστείλει την λειτουργία της.

Ωστόσο, η άφιξη αυτής της εφαρμογής στην αγορά μεταφορών άλλαξε τις ανάγκες των καταναλωτών και ανάγκασε το επάγγελμά μας να σκεφτεί την εξέλιξη της προσφοράς υπηρεσιών του από μια ψηφιακή εναλλακτική λύση. Όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες, τα ταξί υπόκεινται σε συγκεκριμένους κανονισμούς λόγω της κατάληψης του δημόσιου χώρου ενώ περιμένουν πελάτες. Στη Γαλλία, υπάρχει μια διοικητική εξουσιοδότηση που επιτρέπει τη στάθμευση σε δημόσιους δρόμους.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι κρατικές υπηρεσίες, σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των οργανώσεών μας, συνεργάστηκαν για να αναπτύξουν μια εφαρμογή που πληροί τους κανονισμούς που διέπουν το επάγγελμά μας, προσαρμόζοντας τις περιφερειακές ιδιαιτερότητες, ιδίως τα τιμολόγια, και επιτρέποντας τη γεωγραφική τοποθεσία των χρηστών των μεταφορών να κάνουν κράτηση και να παραγγείλουν με ασφάλεια έναν νόμιμο εγγεγραμμένο οδηγό ταξί. Ο άλλος στόχος ήταν να εξισορροπηθούν οι συνθήκες ανταγωνισμού μεταξύ των διαφόρων παραγόντων στις ιδιωτικές μεταφορές ανθρώπων.

Ωστόσο, η ολοκλήρωση της εφαρμογής πήρε χρόνο και συνάντησε κάποιες παγίδες. Ξεκινώντας από την πίεση λίγων παικτών που πωλούν τις δικές τους εφαρμογές σε ταξί, κέντρα κρατήσεων και άλλους μεταφορείς, οι οποίοι έχουν εργαστεί για να καταστήσουν εν μέρει την πρόσβαση στην αγορά και φρόντισαν να επιβραδύνουν την κυκλοφορία της.

Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η εφαρμογή θα μπορούσε να επεκταθεί στην Ευρώπη και έτσι να επιτρέψει την πρόσβαση στην προσφορά κινητικότητας ταξί για όλους, διασφαλίζοντας την αποτελεσματικότητα των μεταφορών με ταξί στον ψηφιακό κόσμο. Πιστεύουμε ότι αυτό το σύστημα, διευρυμένο και εναρμονισμένο σε ευρωπαϊκό επίπεδο, θα μπορούσε να είναι μια πραγματική ευκαιρία τόσο για όλες τις εταιρείες ταξί όσο και για τους συμπολίτες μας προκειμένου να τους προσφέρουμε μια ολοκληρωμένη υπηρεσία μεταφοράς προσαρμοσμένη στην επικράτειά τους. Βλέπουμε όμως ότι έγινε το πρώτο βήμα.

Απομένει να ενοποιήσουμε την εφαρμογή, να την βελτιώσουμε και να την μοιραστούμε προς το κοινό μας συμφέρον, ταξί, επιβατικό κοινό και δημόσιες κοινότητες.

 

ΚΑΙΡΟΣ