fb  ut  Satataxi RSS Feed

    
    
    

Το ΣΑΤΑ δεν αντικαθίσταται από κανένα κακέκτυπο

Το ΣΑΤΑ δεν αντικαθίσταται από κανένα κακέκτυπο

 

Σε λίγες εβδομάδες ολοκληρώνεται ο κύκλος μιας κυβέρνησης, την οποία ο κλάδος μας θέλει να ξεχάσει όσο πιο γρήγορα γίνεται. Στα τέσσερα χρόνια που μεσολάβησαν το ταξί έγινε ο φτωχός συγγενής των επιβατικών μεταφορών. Στο διάστημα της πανδημίας όχι μόνο δεν αποζημιώθηκε για το χαμένο εισόδημα, αντιθέτως με διάφορα νομοθετικά τρικ (μεταφορά μόνο ενός ατόμου)   απώλεσε σημαντικό μεταφορικό έργο. Στο ίδιο διάστημα επιδοτήθηκαν με μεγάλα ποσά, τόσο ιδιωτικές επιχειρήσεις μεταφορών (Aegean) όσο και δημόσια μέσα μεταφοράς (λεωφορεία). Για το ταξί καμία πρόβλεψη, καμία βοήθεια, καμία στήριξη.

Γνωρίζαμε και γνωρίζουμε ότι η πολιτική της Νέας Δημοκρατίας εστιάζει στην αυτορρύθμιση της αγοράς και στην εγκατάλειψη κάθε είδους υπηρεσίας δημόσιου χαρακτήρα. Το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη είναι η απόδειξη αυτής της εγκατάλειψης. Δεν έχουμε αυταπάτες, ούτε θα προσπαθήσουμε να βρούμε θετικά στοιχεία σε τέτοιες πολιτικές. Είναι ξεκάθαρο, ότι με το ταξί δεν ασχολήθηκε καθόλου, ούτε το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών. Τόσο ο κ. Καραμανλής όσο και ο κ. Παπαδόπουλος απέφυγαν να πάρουν οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία προκειμένου να αποκατασταθεί η ισονομία στον τομέα των επιβατικών μεταφορών. Με την ανοχή τους και την αδιαφορία τους άναψαν το πράσινο φως σε εταιρίες με ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα με οδηγό αλλά και εφαρμογές πολυεθνικών εταιριών να παρανομούν και να υποκλέπτουν έργο από τα ταξί. Καταγγείλαμε πολλές φορές και με αποδεικτικά στοιχεία την υποκλοπή έργου. Κανείς δεν ασχολήθηκε, κανείς δεν τιμωρήθηκε, κανείς δεν ανησύχησε….

Το ΣΑΤΑ, μπήκε στο στόχαστρο γιατί δεν σταμάτησε να ενοχλεί και να καταγγέλλει. Η ωμή παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας στα διοικητικά του συνδικάτου μας απέτυχε παταγωδώς και επιβεβαιώθηκε (η αποτυχία της) με το αποτέλεσμα των εκλογών τον Απρίλιο του 2022. Μέχρι τότε είχε καταφέρει να αποκοιμίσει τον κλάδο και να τον κρατά μακριά από διεκδικήσεις και αγώνες. Τώρα, μέσω της Ομοσπονδίας προσπαθεί να διασπάσει την ενότητα του κλάδου στην Αθήνα. Πέρα από κάθε λογική και κατά παράβαση του καταστατικού, συνάδελφοι που εκλέγονται στο ΣΑΤΑ και διοικούν την Ομοσπονδία, προσπαθούν να στρέψουν τους συναδέλφους σε άλλο σωματείο. Η εντολή που έχουν πάρει είναι να διαλύσουν το ΣΑΤΑ και να εξαφανιστεί κάθε φωνή διαμαρτυρίας που ενοχλεί την κυβέρνηση.

Αυτές οι πρακτικές, βγαλμένες από το σύστημα της διαπλοκής, όχι μόνο δεν μας φοβίζουν, αντίθετα μας πεισμώνουν ακόμη περισσότερο. Το προεδρείο θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο για να προστατέψει τα συμφέροντα του Συνδικάτου και των μελών του. Το ΣΑΤΑ είναι η ζωντανή ιστορία του αθηναϊκού ταξί και δεν αντικαθίσταται από κανένα κακέκτυπο.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΤΑ ΔΟΘΗΚΑΝ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΑΞΙΤΖΗΔΕΣ. ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΝΑ ΑΜΑΥΡΩΝΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΑΠΟ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ-ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

ΚΑΙΡΟΣ