fb  ut  Satataxi RSS Feed

    
    
    

Οι θέσεις μου για την ηλεκτροκίνηση, τον Μεγάλο Περίπατο, την λειτουργία της Ομοσπονδίας και την ΔΑΚΜΜΕ

Οι θέσεις μου για την ηλεκτροκίνηση, τον Μεγάλο Περίπατο, την λειτουργία της Ομοσπονδίας και την ΔΑΚΜΜΕ

 

Του Θύμιου Λυμπερόπουλου,

Προέδρου του ΣΑΤΑ

 

Για την ηλεκτροκίνηση

• «Μέσα σε ένα απρόβλεπτο οικονομικό περιβάλλον, η Πολιτεία μας ζητά να αλλάξουμε αυτοκίνητο, επιδοτώντας μόνο το ηλεκτρικό και το υβριδικό όχημα, που ναι μεν είναι τεχνολογικά άρτιο, οικονομικά όμως είναι απρόσιτο για τον επαγγελματία αυτοκινητιστή. Το πιο δίκαιο θα ήταν μια αναλογική επιδότηση για όλους τους τύπους αυτοκινήτου, ανεξαρτήτου κινητήρα (πετρελαιοκίνητα, φυσικό αέριο κλπ.).

Για τον Μεγάλο Περίπατο

• Σε ότι αφορά το έργο ανάπλασης του Δήμου Αθηναίων «Μεγάλος Περίπατος» επιβάλλεται η βοήθεια του Υπουργείου Μεταφορών, ειδικά στο ζήτημα της χρήσης των λεωφορειολωρίδων των έμφορτων ταξί. Διαφορετικά, είναι δεδομένος ο αποκλεισμός των ταξί από μια περιοχή που αποτελεί βασικό προορισμό πολλών τουριστών και της δυνατότητας μεταφοράς από μας». Αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι τον Σεπτέμβριο, τότε ο κλάδος θα πρέπει να διεκδικήσει με δυναμικό τρόπο τα δικαιώματά του.

Για τα ΄΄ρετάλια΄΄

Σε ραδιοφωνική μου συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο του Πειραιά χρησιμοποίησα την λέξη ΄΄ρετάλια΄΄ για κείνους που συζητάνε για τις πιάτσες στον Δήμο Αθηναίων. Δεν εννοούσα κανέναν συνάδελφο μου, αλλά εκείνους τους τεχνοκράτες του δημοσίου που δεν μας κάνουν χάρη, αλλά είναι υποχρεωμένοι να σχεδιάζουν και να φτιάχνουν πιάτσες για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας των αυτοκινητιστών Ταξί.

Για τα 7θέσια -9θέσια με ταξίμετρο

Η Ομοσπονδία δεν διεκδίκησε νωρίτερα την δυνατότητα ταξινόμησης 7θεσιου ή 9θέσιου αυτοκινήτου με ταξίμετρο γιατί αυτή η ανάγκη προέκυψε μετά την ψήφιση του Νόμου 4093 και την είσοδο στην αγορά των ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με οδηγό.

Για την λειτουργία της Ομοσπονδίας

Στα 18 χρόνια που διετέλεσα πρόεδρος φρόντιζα να υπάρχει παρουσία όλων των παρατάξεων στις συναντήσεις που είχαμε με τους υπουργούς ή τους κυβερνητικούς παράγοντες.

Για την ΔΑΚΜΜΕ

Πιστή στις αξίες του ακομμάτιστου συνδικαλισμού από την ίδρυσή της, η ΔΑΚΜΜΕ στηρίζει την φιλοσοφία της και την δράση της στο συμφέρον του ταξιτζή και στην ανάπτυξη του επαγγέλματος. Αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει. Εμπόριο ιδεών και συμφερόντων δεν χωράνε στην ΔΑΚΜΜΕ.

ΚΑΙΡΟΣ