fb  ut  Satataxi RSS Feed

    
    
    

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και τον Υφυπουργό κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα: Συνάντηση με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και τον Υφυπουργό κ.Γιάννη Κεφαλογιάννη

 

Με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή και τον Υφυπουργό κ.Γιάννη Κεφαλογιάννη συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ κ. Βασίλης Μαραγκάκης και συζήτησαν όλα τα θέματα που απασχολούν τον κλάδο των αυτοκινητιστών Ταξί.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν:

-Η δυνατότητα χορήγησης σε όλους τους οδηγούς ταξί του επιδόματος των 800 ευρώ και η ένταξη των ιδιοκτητών ταξί στις πληττόμενες επιχειρήσεις.

-Η δυνατότητα μεταφοράς με ταξί μελών της ίδιας οικογένειας (π.χ σύζυγοι) όσο διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα λόγω της πανδημίας.

Ο Υπουργός και ο Υφυπουργός δεσμεύτηκαν ότι σε συνεννόηση με τα αρμόδια υπουργεία θα προωθηθούν τα αιτήματα αυτά. Κατά την διάρκεια της συνάντησης ετέθησαν κι άλλα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο, όπως η δυνατότητα ταξινόμησης ΕΔΧ Ταξί εννέα και επτά θέσεων με ταξίμετρο, η εντατικοποίηση των ελέγχων των Ε.ΙΧ. με οδηγό καθώς και ο επανέλεγχος όλων των ειδικών αδειών ταξί.

Ο Υπουργός και ο Υφυπουργός δεσμεύτηκαν για την μελέτη και προώθηση όλων των αιτημάτων και υποσχέθηκαν ότι λόγω των ειδικών συνθηκών που επικρατούν θα εξετάσουν και την δυνατότητα παράτασης του ορίου ηλικίας των κυκλοφορούντων ΕΔΧ αυτοκινήτων τουλάχιστον μέχρι τις 31-12-2021.

Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ κ. Βασίλης Μαραγκάκης ευχαρίστησε τον Υπουργό και τον Υφυπουργό για την συνάντηση και τόνισε ότι έγινε ήδη μια νέα αρχή στις σχέσεις Ταξί-Πολιτείας με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον των χιλιάδων επαγγελματιών του κλάδου.

 

ΚΑΙΡΟΣ