fb  ut  Satataxi RSS Feed

    
    
    

Συμμετοχή του ΣΑΤΑ στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς

Μετά από αίτημα που κατέθεσε η Ενωτική Προοδευτική Συνεργασία προς την Γενική Γραμματεία του ΣΑΤΑ, το Συνδικάτο μας θα συμμετάσχει στην κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η Ομοσπονδία Βιοτεχνικών Σωματείων Αττικής. Στην αγωνιστική κινητοποίηση με αφορμή την Πρωτομαγιά συμμετέχουν σύλλογοι και σωματεία που το αγωνιστικό τους πλαίσιο είναι παρόμοιο με το δικό μας. Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση της Ενωτικής Προοδευτικής Συνεργασίας και τα αιτήματά της.

 

ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΤΑΞΙ
28/4/2022
1 Μάη 2022 – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΕΝ ΑΝΑΣΤΕΛΛΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Μέτρα προστασίας των ταξιτζήδων από την επέλαση της ακρίβειας
Λέμε ΟΧΙ στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο
Να σταματήσει η επικίνδυνη εμπλοκή της Ελλάδας
Όλοι την Κυριακή 1η ΜΑΗ, στις 10.30 π.μ. στο Σύνταγμα
(προσυγκέντρωση στις 9:30 π.μ. στην Ομόνοια)

Δέκα χρόνια τώρα, το ένα χαστούκι έρχεται πίσω απ' το άλλο.
Αρχικά ξέσπασε η οικονομική κρίση, ήρθαν τα μνημόνια και οι κυβερνήσεις μας έλεγαν να κάνουμε υπομονή, να μη διεκδικούμε και θα "βγούμε", θα έρθει η ανάπτυξη. Χρειάζονται όμως ορισμένες θυσίες και λίγη υπομονή!
Την οικονομική κρίση διαδέχτηκε η ανάπτυξη των "λίγων", που όντως ήρθε αλλά όχι για εμάς, τους μικρούς και περισσότερους. Κι άλλες θυσίες, κι άλλη υπομονή!
Στη συνέχεια ήρθε η πανδημία. Δυόμιση χρόνια τώρα μας λένε να κάνουμε υπομονή, μας έκλεισαν στα σπίτια, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης της Δημόσιας Υγείας και του εισοδήματός μας. Οι μεγάλοι επιχειρηματίες θησαύρισαν παίρνοντας εκατομμύρια ευρώ από την πρώτη στιγμή. Εμείς οι μικροί αυτοαπασχολούμενοι και οι οικογένειές μας και άλλες θυσίες, κι άλλη υπομονή!
Σήμερα, έχουμε τον πόλεμο στην Ουκρανία που σημαίνει αίμα και προσφυγιά για τον ουκρανικό λαό, ακρίβεια και φτώχεια για μας. Οι τιμές των καυσίμων, της ενέργειας, των πρώτων υλών, των ειδών πλατιάς κατανάλωσης έχουν απογειωθεί. Από την άλλη οι Έλληνες εφοπλιστές απολαμβάνουν αφορολόγητο πετρέλαιο, μηδενικό ΦΠΑ στα προϊόντα που αγοράζουν, οι βιομήχανοι πάμφθηνο ρεύμα και χέρι-χέρι με την κυβέρνηση βρίσκουν τον πόλεμο ως ευκαιρία για νέες επιχειρηματικές επενδύσεις. Μας λένε να κάνουμε υπομονή, ότι θα στηριχθούμε, αλλά ξέρουμε καλά ότι απ' τον "αναπτυξιακό νόμο" που ετοιμάζουν πάλι μια χούφτα μεγαλοεπιχειρήσεις θα ωφεληθούν!

 

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ
Σήμερα έχουμε πείρα και λέμε όχι άλλες θυσίες, η υπομονή μας εξαντλήθηκε.

Συνάδελφε ταξιτζή
Η εγκληματική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία είναι αποτέλεσμα των μεγάλων ανταγωνισμών των επιχειρηματικών κολοσσών για το μοίρασμα των αγορών, της ενέργειας και των δρόμων μεταφοράς, σε μια χώρα που είναι πλούσια σε όλα αυτά, όπως η Ουκρανία. Παραμερίζοντας τα προσχήματα που χρησιμοποιεί και η μία και η άλλη πλευρά βλέπουμε πιο καθαρά ότι: Τόσα χρόνια το ΝΑΤΟ και η ΕΕ, που παρουσιάζονται ξαφνικά ως "περιστέρια" της ειρήνης, συγκεντρώνουν τεράστιες στρατιωτικές δυνάμεις με σκοπό την περικύκλωση της Ρωσίας. Είναι συνυπεύθυνοι!
Η συμμετοχή της χώρας στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, οι στρατιωτικές βάσεις που ενισχύονται, οι διευκολύνσεις που διευρύνονται, η Αλεξανδρούπολη που με το λιμάνι της είναι η κυριότερη πύλη μεταφοράς πολεμικού υλικού, εγκυμονούν μεγάλο κίνδυνο να βρεθεί η Ελλάδα στην δίνη του πολέμου.
Καλούμε όλους τους συναδέλφους με μια φωνή να πούμε καμιά συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο με οποιοδήποτε τρόπο και πρόσχημα. Να σταματήσει κάθε διευκόλυνση στους εγκληματίες που μακελεύουν τους λαούς, να κλείσουν τώρα, όλες οι βάσεις του θανάτου.

Συνάδελφε ταξιτζή
Τον λογαριασμό του πολέμου τον πληρώνουν οι λαοί. Εμείς τον βλέπουμε στο βενζινάδικο, στους λογαριασμούς ρεύματος, όταν φτάνουμε στο ταμείο του σουπερ μάρκετ, στις πρώτες ύλες, στα αναλώσιμα.
Τον βλέπουμε στην είσπραξη της μέρας, στους άδειους δρόμους, στα χρέη που προστίθενται στα προηγούμενα και γίνονται βουνό που δεν μπορεί να «χαμηλώσει» με συνεχείς ρυθμίσεις.

Ήρθε η ώρα να δούμε και τη λύση.
Ξέρουμε καλά ότι δεν θα μας χαρίσει κανείς τίποτα.
Τώρα πρέπει να κάνουμε την οργή και την αγανάκτησή μας δύναμη συλλογικού αγώνα.

Η 1η Μάη είναι μέρα κοινού αγώνα με τους χιλιάδες επαγγελματίες της Αττικής που έχουν ακριβώς τα ίδια προβλήματα με εμάς. Αλλά και με τους χιλιάδες εργαζόμενους, τους φοιτητές, τις γυναίκες και τα παιδιά μας, γιατί ο αγώνας αυτός είναι κοινός για να αντιμετωπιστούν κοινά προβλήματα με κοινές διεκδικήσεις.
Δεν παλεύουμε μόνοι μας. Όλοι μαζί μπορούμε να ορθώσουμε εμπόδια στις πολιτικές που μας εξοντώνουν και να αποσπάσουμε κατακτήσεις για μια πιο ανθρώπινη ζωή.
Καμιά αυταπάτη για λύση από αλλού, για εμάς, χωρίς εμάς.
Η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας την σκυτάλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις συνεχίζει ακάθεκτα το έργο της, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα των μονοπωλίων. Την ώρα που μας κουνάει το δάχτυλο λέγοντας πως δεν υπάρχουν λεφτά συνεχίζουν να δίνουν αφορολόγητο το πετρέλαιο στους εφοπλιστές. Συνεχίζουν να δίνουν ζεστό χρήμα στα μονοπώλια ενώ σε εμάς μόνο 200 € για τα καύσιμα και μας ζητανε να είμαστε ευχαριστημένοι.

Συνάδελφε
Οι Επιτροπές Αγώνα σε καλούμε να συμμετέχεις στην συγκέντρωση της πρωτομαγιάς. Να ενώσουμε τις φωνές μας με τους χιλιάδες εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ 9:30 π.μ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

• Κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης σε όλα τα καύσιμα (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, βενζίνη).
• Φθηνότερα τιμολόγια για ηλεκτρική ενέργεια και καμιά διακοπή ρεύματος σε νοικοκυριά και μικρές επιχειρήσεις.
• Να παραμείνει στο 13% ο ΦΠΑ. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Κατάργηση έμμεσων φόρων και χαρατσιών.
• Απαλλαγή από τα χρέη της πανδημίας. Να μην επιστραφούν οι επιστρεπτέες.
• Ενιαίο κόμιστρο στην ατομική επιβατική μεταφορά και παροχή μεταφορικού έργου αποκλειστικά από οχήματα Ε.Δ.Χ. και Επαγγελματίες Οδηγούς.
• Κρατικές επιδοτήσεις για αυτοαπασχολούμενους ταξιτζήδες, με εισόδημα ως 12.000, για την αντικατάσταση οχήματος, εγκατάσταση ταξιμέτρων κλπ.
• Ένταξη των ταξιτζήδων και όλων των αυτοαπασχολούμενων στο αφορολόγητο. Αφορολόγητο όριο στις 12.000 ευρώ. Η φορολογία για το μεγάλο κεφάλαιο, όπως οι εταιρίες στον κλάδο μας, να ανέρχεται προοδευτικά στο 45%.
• Να μειωθούν άμεσα οι ληστρικές προμήθειες των εταιρειών (UBER, BEAT, PLON).

ΚΑΙΡΟΣ