fb  ut  Satataxi RSS Feed

    
    
    

Ενημερωτικό Σημείωμα Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου

Ενημερωτικό Σημείωμα

Συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου

ΑΘΗΝΑ 25/05/2022

Προγραμματικές δηλώσεις Προεδρείου, βασικοί στόχοι και ξεκάθαρες θέσεις.

Πραγματοποιήθηκε χθες 24-05-2022 συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΑΤΑ, με βασικό θέμα συζήτησης τις θέσεις και τους στόχους του προεδρείου για την επόμενη τριετία. Οι θέσεις αυτές αναλύθηκαν από τον πρόεδρο του ΣΑΤΑ Θύμιο Λυμπερόπουλο ως εξής:

Για την αύξηση των καυσίμων: Οι παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο της τελευταίας δεκαετίας και ανεβαίνουν ακόμη περισσότερο. Η πρότασή μας για την αντιμετώπιση της ενεργειακής– οικονομικής κρίσης δεν μπορεί να είναι αντικοινωνική. Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει τη λύση και όχι η ελληνική κοινωνία. Ζητήσαμε άμεση οικονομική ενίσχυση 300 ευρώ ανά όχημα/μήνα για όσο διάστημα διαρκεί η ενεργειακή κρίση. Μείωση του ΦΠΑ στα καύσιμα από 24% στο 13% και μείωση του ΕΦΚ από 0,7 ευρώ/λίτρο στο 0,5 ευρώ/λίτρο.

Αύξηση κομίστρου : Αν η κυβέρνηση απορρίψει τις φορολογικές διευκολύνσεις τότε θα πρέπει να προχωρήσει σε μια γενναία αύξηση του κομίστρου για να είναι αναστρέψιμη η τραγική οικονομική κατάσταση του κλάδου μας. Το τιμολόγιο του ταξί πρέπει να διαμορφωθεί ως εξής: Η πτώση σημαίας     να γίνει 2,50 ευρώ, η χιλιομετρική χρέωση στο 0,82 και η χρονοχρέωση στα 15 ευρώ ανά ώρα. Η ελάχιστη διαδρομή να κοστίζει 4 ευρώ και η σταθερή τιμή για την διαδρομή Αεροδρόμιο-Κέντρο Αθήνας στα 40 ευρώ.

Για την ηλεκτροκίνηση. Η ευρεία χρήση του ως όχημα ταξί, στην παρούσα φάση είναι –αποδεδειγμένα- απαγορευτική. Το υψηλό κόστος αγοράς και η περιορισμένη επάρκεια της μπαταρίας το καθιστούν ασύμφορο για τον επαγγελματία αυτοκινητιστή. Ως εκ τούτου θεωρούμε ότι θα πρέπει να γίνει αναπροσαρμογή των στόχων της κυβέρνησης που θέλει από το 2026 όλα τα νέα αυτοκίνητα που θα ταξινομούνται ως ταξί να μην έχουν κινητήρα εσωτερικής καύσης (diesel, υγραέριο, φυσικό αέριο, βενζίνη). Δεν μπορεί ο ταξιτζής να γίνει πειραματόζωο για την ηλεκτροκίνηση. Ναι ως επιπλέον επιλογή για τον επαγγελματία αυτοκινητιστή, αλλά σε καμιά περίπτωση υποχρεωτικότητα.

Για επταθέσια-εννιαθέσια ταξί : Το ΣΑΤΑ έχει ζητήσει την εκπόνηση ειδικής μελέτης για αυτά τα οχήματα και την αναγκαιότητα τους στην περιοχή της Αττικής (απαραίτητη προϋπόθεση η πάταξη της υποκλοπής έργου από Ε.Ι.Χ) . Ζητήσαμε από το υπουργείο να μην προχωρήσει σε κάποια νομοθετική ρύθμιση για την Περιφέρεια Αττικής πριν την κατάθεση των θέσεών μας.

Νομοθετικό πλαίσιο: O νόμος 4530/2018 είναι ότι καλύτερο πέτυχε νομοθετικά ο κλάδος τα τελευταία χρόνια. Θεωρούμε ότι με τις απαραίτητες βελτιώσεις μπορεί να γίνει ακόμη καλύτερος. Η πρότασή μας για την ελάχιστη μίσθωση και την ελάχιστη χρέωση στις μισθώσεις των Ε.Ι.Χ, είναι ότι πρέπει να χρησιμοποιούνται για την διαφάνεια του μεταφορικού τους έργου και όχι για την υποκλοπή έργου από τα ταξί. Η χρήση τέτοιων υπηρεσιών να γίνεται στοχευμένα (με χρήση GPS για παράδειγμα, που θα αποδεικνύει αφετηρία, προορισμό, απόσταση κ.λ.π).

Αντικατάσταση αυτοκινήτων: Μετά από δύο χρόνια πανδημίας και χωρίς μεταφορικό έργο και εισόδημα, ο επαγγελματίας αυτοκινητιστής αδυνατεί να προχωρήσει σε αντικατάσταση αυτοκινήτου νωρίτερα από την ημερομηνία που ορίζει ο νόμος. Εδώ χρειάζεται η στήριξη της Πολιτείας. Ζητήσαμε   την καθιέρωση μιας μόνιμης επιδότησης για την αγορά αυτοκινήτου ανεξαρτήτως αν κινείται με πετρέλαιο, φυσικό αέριο ή υγραέριο. Παράλληλα είναι δίκαιο να δοθεί ένας χρόνος παράτασης σε όσα αυτοκίνητα λήγουν στο τέλος του 2022 και δεν έχουν πάρει μέχρι τώρα άλλη παράταση.

Τι χρειάζεται ο κλάδος μας

1. Αύξηση κομίστρου που να καλύπτει τις σημερινές ανάγκες του ταξιτζή. Αναπροσαρμογή τιμολογίου σε ετήσια βάση που θα συνυπολογίζει τις οικονομικές συνθήκες που επικρατούν.

2. Μείωση του Φ.Π.Α στις επιβατικές μεταφορές στο 10%.

3. Δίκαιη φορολογική μεταχείριση ( αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ) για τους αυτοαπασχολούμενους του κλάδου μας.

4. Μείωση φόρου πετρελαίου ή επιδότηση καυσίμου για τον επαγγελματία αυτοκινητιστή Ταξί σε μόνιμη βάση.

5. Επιδοτήσεις για την αγορά όλων των τύπων αυτοκινήτων που ταξινομούνται ως ταξί.

6. Με κάθε τρόπο πρέπει να προστατευτεί ο δημόσιος χαρακτήρας των υπηρεσιών που παρέχει το Ταξί.

7. Προστασία του Νόμου 4530 /2018 και βελτίωση σε όσα σημεία απαιτείται.

8. Ξεκάθαρος και χωρίς γκρίζες ζώνες διαχωρισμός των υπηρεσιών που παρέχει το Ταξί και το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο με οδηγό.

9. Μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση, αλλά όχι με αντιεπαγγελματικές συνθήκες (ελάχιστη επάρκεια μπαταρίας) και όχι με βίαιο τρόπο που επιχειρεί να το κάνει η κυβέρνηση.

10. Αστική μεταφορά μόνο με δημόσια μέσα μεταφοράς και ταξί.

11. Άμεση τροποποίηση των διατάξεων του συνδικαλιστικού νόμου που φίμωσε το συνδικαλιστικό κίνημα για να μην δέχεται πιέσεις και αντιρρήσεις.

12. Επαναφορά της ελάχιστης διάρκειας μίσθωσης και της ελάχιστης τιμής στις συμβάσεις των Ε.Ι.Χ. που μείωσε στο μισό η κυβέρνηση.

13. Επαναφορά της διάταξης που υποχρέωνε τους Δήμους όλης της χώρας να δημιουργήσουν πιάτσες εντός των ορίων ευθύνης τους.

14. Σωστή εφαρμογή της ψηφιακής πλατφόρμας για τις συμβάσεις των Ε.Ι.Χ. και δημιουργία μητρώου για τα ενοικιαζόμενα με οδηγό.

Οι θέσεις του προεδρείου έγιναν δεκτές από το συμβούλιο.

Αποφασίστηκαν επίσης τα εξής:

α. Αφού ολοκληρωθούν οι επαφές της διοίκησης με όλα τα συναρμόδια υπουργεία, αν δεν υπάρχουν ουσιαστικές δεσμεύσεις ή ικανοποίηση των αιτημάτων του ΣΑΤΑ, τότε ο κλάδος πρέπει να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση με αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Την πρόταση αυτή ψήφισαν όλες οι παρατάξεις εκτός της Ενωτικής Κίνησης Ταξί ΔΑΚΜΕ. Ο επικεφαλής Βασίλης Μαραγκάκης ζήτησε να ξανασυζητηθεί το θέμα πριν παρθούν οριστικές αποφάσεις.

β. Η αποζημίωση για τις υπηρεσίες των στελεχών της διοίκησης θα γίνεται με το αντίστοιχο παραστατικό (τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών) όπως προβλέπει ο νόμος.

γ. Ξεκινήσαμε μια διαδικασία προβολής διαφημιστικών μηνυμάτων σε οθόνη που βρίσκεται στον χώρο της εξυπηρέτησης των μελών μας. Τα χρήματα θα διατίθενται για δράσεις του σωματείου χωρίς να επιβαρύνεται ούτε το Ταμείο, ούτε ο προγραμματισμένος προϋπολογισμός.

ΚΑΙΡΟΣ