fb  ut  Satataxi RSS Feed

    
    
    

Από Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία και Πορτογαλία, οι 4 εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών συνδικάτων που θα συναντηθούν με την Επίτροπο Μεταφορών της Ε.Ε Αντίνα Βαλεάν

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα το πρωί , η αντιπροσωπεία των ευρωπαϊκών συνδικάτων ταξί που θα συναντηθεί με την Επίτροπο Μεταφορών της Ε.Ε Αντίνα Βαλεάν την Πέμπτη το πρωί, αποτελείται από τους Ana Rita Silva (Πορτογαλία), Julio Sanz (Iσπανία), Karim Asnoun (Γαλλία), Θύμιος Λυμπερόπουλος (Ελλάδα).

Υπενθυμίζουμε ότι με πρωτοβουλία της Ένωσης Ταξί Βρυξελλών οργανώθηκε μια παγκόσμια εκδήλωση κινητοποίησης επαγγελματικών οργανώσεων ταξί από την Ευρώπη και την Αμερική, για την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στις Βρυξέλλες. Πορτογαλικά, γαλλικά, ισπανικά, ιταλικά, ελβετικά, ελληνικά, πολωνικά, τσέχικα, σλοβακικά, σλοβενικά, ιρλανδικά και ταξί από όλη την Ευρώπη ανταποκρίθηκαν στην πρωτοβουλία των Βέλγων συναδέλφων.

Τα ευρωπαϊκά ταξί και ο υπόλοιπος κόσμος ζητούν να διεξαχθούν έρευνες για το σκάνδαλο Uber τόσο σε ευρωπαϊκό επίπεδο όσο και σε επίπεδο κρατών μελών. Να ληφθούν αυστηρά μέτρα κυρώσεων και αποζημιώσεων. Επιπλέον, τα ευρωπαϊκά ταξί ζητούν την ακύρωση της σύστασης 2022/C62/01 που προωθεί την απελευθέρωση της δημόσιας υπηρεσίας ταξί. Ζητoύν επίσης να αποτυπωθεί με σαφήνεια η διάκριση μεταξύ της δημόσιας υπηρεσίας ταξί και άλλων προσφορών αμειβόμενης μεταφοράς επιβατών.

Την Τετάρτη το βράδυ, οι τέσσερις εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών συνδικάτων θα συναντηθούν στις Βρυξέλλες για να συζητήσουν και να ομαδοποιήσουν τις διεκδικήσεις και τα αιτήματα όλων των ενώσεων ταξί που συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

ΚΑΙΡΟΣ