fb  ut  Satataxi RSS Feed

    
    
    

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Αθήνα 30/11/2022

 

Αθήνα   30/11/2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Εν αναμονή του νομοσχεδίου που θα φέρει στη Βουλή το Υπουργείο Μεταφορών και θα περιλαμβάνει διατάξεις που αφορούν τον κλάδο των επιβατικών μεταφορών, συνεδρίασε σήμερα το Διοικητικό Συμβούλιο του ΣΑΤΑ. Το συμβούλιο εξουσιοδότησε το προεδρείο να προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να περιφρουρήσει τα επαγγελματικά συμφέροντα των χιλιάδων αυτοκινητιστών ταξί της Αττικής. Ήδη το ταξί υποφέρει από τον αθέμιτο ανταγωνισμό των Ε.Ι.Χ και οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση συντηρεί ή διευκολύνει την παραβατικότητα τους θα είναι αιτία πολέμου. Δεν αγωνιζόμαστε κατά της κυβέρνησης ή των στελεχών της ορμώμενοι από κομματικές διαφορές.

Είμαστε οι πρώτοι που θα χειροκροτήσουμε και θα πανηγυρίσουμε οποιαδήποτε νομοθετική πρωτοβουλία είναι προς το συμφέρον του κλάδου και προστατεύει τον δημόσιο χαρακτήρα των υπηρεσιών ταξί. Είμαστε όχι μόνο εργαζόμενοι, αλλά και πολίτες που βιώνουν την ακρίβεια, τις ανατιμήσεις προϊόντων, την κατακόρυφη αύξηση στο κόστος ζωής. Αγωνιζόμαστε μαζί με όλη την ελληνική κοινωνία για να επιβιώσουμε. Δεν είναι αγώνας κομματικός ή ιδεολογικός, είναι αγώνας ζωής.

Στις 2 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί υπό την αιγίδα του ΣΑΤΑ και του ΕΕΑ ένα συνέδριο με θέμα ΄΄Ο δημόσιος χαρακτήρας των υπηρεσιών ταξί και ο ρόλος του στην σύγχρονη και μελλοντική αστική κινητικότητα.΄΄ Μεταξύ των εισηγητών είναι οι συνάδελφοι, Tito Alvarez, πρόδρος της Elite Taxi Barcelona, η Emmanouelle Cordier , πρόεδρος της FEDERATION NATIONALE DU TAXI, ο Claudio Giudici, πρόεδρος της Rappresentante Unione Tassisti Italiani και ο  Sam Bouchal, γενικός γραμματέας της Fédération Bruxelloise des Taxis (BTF). Αυτό το συνέδριο έχει μόνο ενημερωτικό χαρακτήρα και αποτελεί μέρος της συνεργασίας των συνδικάτων ταξί της Ευρώπης για την λύση των κοινών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος κυρίως στο ζήτημα του αθέμιτου ανταγωνισμού από τα ιδιωτικά αυτοκίνητα. Αυτή η συνεργασία ενοχλεί μόνο, όσους θέλουν ένα συνδικάτο στάσιμο, απρόσωπο και αδρανές. Δεν ψάχνουμε εχθρούς μεταξύ των συναδέλφων μας. Ψάχνουμε ενότητα, συνέργειες, αλληλοϋποστήριξη.

 

ΚΑΙΡΟΣ