fb  ut  Satataxi RSS Feed

    
    
    

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μεταφορών την Δευτέρα 6 Μαρτίου, 11.00 π.μ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αθήνα 03-03-2023

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μεταφορών την Δευτέρα 6 Μαρτίου, 11.00 π.μ.

Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη αποδεικνύει την εγκατάλειψη και την έλλειψη υποδομών στον τομέα των δημόσιων μέσων μεταφοράς. Δυστυχώς η αποστροφή που δείχνει η κυβέρνηση για όλες τις υπηρεσίες δημόσιου χαρακτήρα (μεταξύ αυτών και του ταξί) δεν καλύπτεται ούτε με τις μικροχάρες που προσπαθεί να κάνει στους δοτούς συνδικαλιστές της.

Το προεδρείο του ΣΑΤΑ καλεί όλους τους συναδέλφους της Αττικής σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Μεταφορών την Δευτέρα 6 Μαρτίου στις 11.00 π.μ.

Το νομοσχέδιο που θα πάει στην Βουλή, αφήνει τον κλάδο γυμνό, αδύναμο και εκτεθειμένο στον αθέμιτο ανταγωνισμό των ενοικιαζομένων αυτοκινήτων με οδηγό και απροστάτευτο από τις παράνομες πρακτικές των πολυεθνικών εφαρμογών. Η Ομοσπονδία αναβάλλει μέχρι και το διοικητικό συμβούλιο για να δώσει χρόνο στην κυβέρνηση να ψηφίσει αυτό το νομοσχέδιο. Το ΣΑΤΑ δεν θα πέσει αμαχητί. Αυτή την υπόσχεση δώσαμε στους συναδέλφους, αυτή κάνουμε πράξη. Δεν διεκδικούμε, απαιτούμε το ελάχιστο που οφείλει η κυβέρνηση στον κλάδο:

- Δίκαιη φορολογική μεταχείριση ( αφορολόγητο όριο στα 12.000 ευρώ) για τους αυτοαπασχολούμενους του κλάδου μας.
- Αναπροσαρμογή προκαθορισμένης τιμής για την διαδρομή Αεροδρόμιο Αθηνών – Κέντρο πόλης από 40 ευρώ σε 45 ευρώ (τιμολόγιο 1) και από 55 ευρώ σε 60 ευρώ (τιμολόγιο 2). Επαναφορά της διάταξης για το Δώρο Χριστουγέννων των ταξί με τους ίδιους όρους που ίσχυαν.
- Ελεύθερη διέλευση στις λεωφορειολωρίδες για τα έμφορτα ταξί.
- Άρση της υποχρεωτικότητας ταξινόμησης νέων αυτοκινήτων Ταξί μόνο μηδενικών ρύπων από το 2026. Η πρόταση του ΣΑΤΑ είναι να μετατεθεί αυτή η υποχρέωση για το 2035.
- Για επταθέσια-εννιαθέσια ταξί : Eλεύθερη αντικατάσταση συμβατικού ΕΔΧ Ταξί σε 7θέσιο-9θέσιο χωρίς περιορισμούς και χωρίς ποσόστωση για όλους τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές ταξί της Αττικής. Σε ότι αφορά το τιμολόγιο η πρότασή μας έχει ως εξής:

Πτώση σημαίας : 5,00 ευρώ
Ελάχιστη μίσθωση : 10,00 ευρώ
Επιπλέον Χρέωση 5,00 ευρώ ανά επιβάτη (από το πέμπτο άτομο και μετά)

- Άμεση εφαρμογή της απόφασης του υπουργείου Οικονομικών (Παπανάτσιου) για την είσπραξη του κομίστρου, σωστή εφαρμογή της ψηφιακής πλατφόρμας για τις συμβάσεις των Ε.Ι.Χ. και δημιουργία μητρώου για τα ενοικιαζόμενα με οδηγό.

Για το Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Θ. ΛΥΜΠΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Π. ΟΡΦΑΝΟΣ

ΚΑΙΡΟΣ