fb  ut  Satataxi RSS Feed

    
    
    

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Συνεργάτες του Θεοφίλου οι τρομοκράτες με τα καλάσνικοφ. Αυτός είναι ο ένας από τους συλληφθέντες

Αποκαλύπτουμε τα ονόματα και  φωτογραφίες συλληφθέντων και καταζητούμενων .

Ο Τάσος Θεοφίλου, συλληφθείς για την αιματηρή ληστεία της Πάρου, με θύμα τον 53χρονο οδηγό ταξί, οδηγεί τις έρευνες της αντιτρομοκρατικής στην Κοζάνη, με τους τουλάχιστον 7 ληστές με Καλάσνικοφ. Ο σύντοφός του, γνωστός ως "τοξοβόλος του Συντάγματος" συνελήφθη ως ένας από τους δράστες. Όλα δείχνουν ότι πρόκειται για τα ασύλληπτα κι ίσως πιο επικίνδυνα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς. Διαβάστε στο planet-greece όλες τις λεπτομέρειες του αστυνομικού θρίλερ, και δείτε φωτογραφίες αλλά και ονόματα των ανθρώπων που εμπλέκονται Σύμφωνα με απόλυτα επιβεβαιωμένες πληροφορίες, ο ένας από τους συλληφθέντες είναι ο Γιάννης Μιχαηλίδης, γνωστός κι ως "τοξοβόλος του Συντάγματος". Οι φωτογραφίες του µε το τόξο στην πλατεία Συντάγµατος είχαν κάνει τον γύρο των Μέσων Ενηµέρωσης.
Ο Γιάννης Μιχαηλίδης ή "τοξοβόλος του Συντάγματος"

Ο «Τοξοβόλος», όπως ονοµάστηκε, είχε προκαλέσει ποικίλα σχόλια εξαιτίας της... πρωτότυπης επιλογής του να φέρει τόξο και βέλη στην πορεία της 23ης Φεβρουαρίου του 2011.
Παρά το γεγονός ότι στην απολογία του, σύµφωνα µε πληροφορίες, είχε υποστηρίξει ότι δεν είχε πρόθεση να τραυµατίσει κανέναν και ότι η πράξη του ήταν συµβολική αφού και τα... «σύνεργά» του ήταν ψεύτικα, σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας µε ενδεχόµενο δόλο και του είχε επιβληθεί απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Λίγους µήνες μετά, η υπόθεση του «Τοξοβόλου» πήρε νέα τροπή, καθώς σε βούλευµα του Συµβουλίου Εφετών ο νεαρός φέρεται να σχετίζεται µε την τροµοκρατική οργάνωση «Συνωµοσία των Πυρήνων της Φωτιάς».
Πηγές από την Αντιτροµοκρατική αναφέρονται σε αποτύπωµα που βρέθηκε σε κρησφύγετο της οργάνωσης στη Νέα Ιωνία Βόλου, ωστόσο στο βούλευµα φαίνεται να εµπλέκεται επειδή κάποιος τον είδε να βγαίνει από καφετέρια στην Οµόνοια, στην οποία έπιναν... καφέ άλλοι κατηγορούµενοι για την υπόθεση των «Πυρήνων».

«Ενεργός» στις διαδηλώσεις
Ο 25χρονος νεαρός µεγάλωσε στον Χολαργό και µέχρι πριν από περίπου 1μισυ χρόνο σπούδαζε περιβαλλοντολόγος σε πανεπιστηµιακή σχολή. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, είναι γνωστός στον αντιεξουσιαστικό χώρο και «ενεργός» στις εκδηλώσεις που διοργανώνονταν. Αρκετές µάλιστα είναι οι φορές που έχει διατυπώσει δηµόσια την άποψή του.
Κατά τις πληροφορίες, ο «Τοξοβόλος» έχει συλληφθεί, κατηγορηθεί και αθωωθεί συνολικά τρεις φορές µέχρι σήµερα. Η πρώτη σύλληψή του ήταν στην πορεία διαµαρτυρίας που είχε διοργανωθεί κατά τη διάρκεια επίσκεψης της τότε υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Κοντολίζας Ράις, τον Απρίλιο του 2006.
Είχε κατηγορηθεί για συµµετοχή στα επεισόδια που είχαν σηµειωθεί, αλλά το δικαστήριο ανηλίκων τον είχε αθωώσει. Συνελήφθη για δεύτερη φορά στο καζίνο Μον Παρνές, σε επεισόδια µεταξύ αντιεξουσιαστών και αστυνοµίας. Και τη δεύτερη φορά, τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι 26 συλληφθέντες είχαν κριθεί αθώοι από το δικαστήριο.

Η τρίτη φορά ήταν τον Φεβρουάριο του 2011 στο Σύνταγµα για το τόξο
Οπως δήλωναν πηγές από το περιβάλλον του, το τόξο και τα βέλη ήταν πλαστικά και δεν ήταν πρόσφορα για ανθρωποκτόνο τραυµατισµό. Αλλωστε, έλεγαν, δεν προέβαλε αντίσταση στους αστυνοµικούς κατά τη σύλληψή του, παρά το γεγονός ότι σε αυτήν συµµετείχαν περισσότεροι από 20 ένστολοι, οι οποίοι µάλιστα τον τραυµάτισαν µε συνέπεια να νοσηλευτεί στον «Ερυθρό Σταυρό».
Κάποια δηµοσιεύµατα της µετά την παρ' ολίγον επίθεση στο µετρό, με την βόμβα που δεν έσκασε ποτέ και βρέθηκε άθικτη από την αντιτρομοκρατική, «φωτογράφιζαν» ως πιθανό δράστη τον 25χρονο «Τοξοβόλο», ως ασύλληπτο µέλος των «Πυρήνων». Πηγές της Αντιτροµοκρατικής διαψεύδουν ότι έχει βρεθεί οτιδήποτε που θα µπορούσε να σχετιστεί µαζί του. «Καµία σχέση», τόνιζαν σε κάθε τόνο µε νόηµα οι ειδικοί.

Η ληστεία της Πάρου και τα ονόματα της αντιτρομοκρατικής
Οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής γνωρίζουν από το καλοκαίρι τα στοιχεία τόσο του Γιάννη Μιχαηλίδη, όσο και του Δημήτρη Πολίτη. Είναι οι δύο σύντροφοι του Θεοφίλου, που θεωρούν βέβαιο ότι συμμετείχαν μαζί του στη ληστεία της Alpha Bank, στην Πάρο, όπου αφαίρεσαν τη ζωή από τον άτυχο οδηγό ταξί, Δημήτρη Μίχα, που προσπάθησε να τους εμποδίσει.
Με επιστολή στο ιστολόγιο "indymedia", ο "Τοξοβόλος" του Συντάγματος, Γιάννης Μιχαηλίδης, δήλωνε στις 23 Αυγούστου τη συμπαράσταση του στον "σύντροφο", όπως τον αποκαλεί, Τάσο Θεοφίλου. Μάλιστα, ο νεαρός αντιεξουσιαστής αρνήθηκε την συμμετοχή του στην αιματηρή ληστεία της Πάρου.
"Η αντάρτικη δράση όμως δεν σταμάτησε ούτε θα σταματήσει ποτέ με μια εξάρθρωση. Το μόνο που καταφέρνει το κράτος είναι να παγώσει στιγμιαία την φλόγα της επαναστατικής δράσης. Μια φλόγα που δεν θα σβήσει ποτέ όσο υπάρχουν άνθρωποι που εξειγείρονται ενάντια σε κάθε εξουσία. Όσο υπάρχουν ιδέες που οπλίζονται μέσα από την πράξη. (...) Όμως τώρα το βρώμικο αυτό παιχνίδι των μπάτσων έχει πάρει τραγικές διαστάσεις. Με στοχοποιούν για φόνο, ως συνεργό στη ληστεία της Πάρου. Δημιουργούν εντυπώσεις και πάλι διαστρεβλώνοντας μια πραγματικότητα μιλώντας για επίθεση σε ανυποψίαστο πολίτη και λοιπές μ....ς που σίγουρα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Η επαναλαμβανόμενη αναφορά στο επάγγελμα του δημιουργεί την εντύπωση ότι οι ληστές τον πυροβόλησαν επειδή ήταν ταξιτζής(!) και όχι επειδή παρεμπόδισε τη διαφυγή τους πράγμα που θα μπορούσε να αποβεί μοιραίο για τους ληστές, ενώ μία αναφορά στην πολιτική ταυτότητα του -ήταν υποστηρικτής της χούντας- δεν έγινε ποτέ. Το ότι ξεκαθαρίζω τη θέση μου πως δεν ήμουν εκεί δεν είναι ένα τεχνικό ψεμματάκι για να τη γλιτώσω. Είναι μια αλήθεια που πρέπει να διατυμπανίσω γιατί αν τους αφήσω να λένε ότι θέλουν στο τέλος θα καταλήξω να χρεώνονομαι τα πάντα. Και προτίθεμαι να αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν." έγραφε, μεταξύ άλλων, τότε, υπογράφοντας στο τέλος:

ΤΙΜΗ ΣΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ
Για την επανάσταση και την αναρχία
ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ
Απ' την άγνωστη κρυψώνα μου
Γιάννης Μιχαηλίδης
Οι πυροβολισμοί στην Πεύκη

Ο ίδιος ο Μιχαηλίδης σε επιστολή του, που απέστειλε προς το γνωστό φασιστοσάιτ indymendia είχε δηλώσει ευθέως την συμπαράστασή του προς τον συλληφθέντα Θεόφιλο Μαυρόπουλο, για την ανταλλαγή πυροβολισμών με τους αστυνομικούς στην Πεύκη, κοντά στο σπίτι του προέδρου της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, κάτι το οποίο ίσως και να ήταν εντελώς τυχαίο.

"Αυτή η επιλογή μου να είμαι δίπλα σε παράνομους συντρόφους, για την οποία παραμένω περήφανος, είχε ως αποτέλεσμα και τη δική μου εξώθηση στην παρανομία μαζί με τους συντρόφους μου Δημήτρη Πολίτη και Θεόφιλο Μαυρόπουλο καθώς και άλλων προς το παρόν “ανώνυμων” συντρόφων, μετά την κατασταλτική επιχείρηση εναντίον της επαναστατικής οργάνωσης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς στο Βόλο (συμπτωματικά λίγες μέρες μετά την συμβολική επίθεση μου εναντίον της βουλής με τόξο και την επακόλουθη σύλληψή μου)", έγραφε σε μία από τις ανοιχτές επιστολές του, τότε.

Η ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης
Οι κακοποιοί χρησιμοποίησαν για τις ληστείες δύο αυτοκίνητα. Πρώτα πήγαν στο Ταχυδρομείο Ταμιευτήριο και στη συνέχεια, οι συνεργοί τους από τη δεύτερη ομάδα, εισάβαλαν στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 100 μέτρα πιο κάτω.
Στην τράπεζα οι ληστές έσπασαν την τζαμαρία με βαριοπούλα και αφού απείλησαν με τα όπλα τους, ακινητοποίησαν τους παρευρισκόμενους πελάτες και τους υπαλλήλους. Μάλιστα, τους είπαν ότι δεν θα τους πειράξουν και ότι το μόνο που ήθελαν ήταν τα χρήματα.
Οι δράστες, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άρπαξαν 200.000 ευρώ από την Αγροτική, ενώ από το Ταμιευτήριο περίπου 5.000 ευρώ.
Διέφυγαν με τα αυτοκίνητά τους, προς την περιοχή Μετόχι και στην Καστανιά Ημαθίας, σταμάτησαν έναν οδοντίατρο και αφού του άρπαξαν το τζίπ, διέφυγαν.
Ο ένας από τους ληστές συνελήφθη κοντά στα Ορυχεία της ΔΕΗ στην Πτολεμαΐδα, όπου σύμφωνα με πληροφορίες, σταμάτησε προκειμένου να βάλει φωτιά στο όχημα για να εξαφανίσει τα ίχνη του.
Οι άλλοι τρεις συνεργοί του συνελήφθησαν στο κέντρο της Βέροιας, μέσα σε όχημα, τύπου βαν, όπου στο εσωτερικό του βρέθηκε οπλισμός.
Στην κατοχή των συλληφθέντων, όλοι τους Έλληνες, βρέθηκε βαρύς οπλισμός, ο οποίος εστάλη στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να διαπιστωθεί εάν έχει χρησιμοποιηθεί κατά το παρελθόν σε εγκληματικές πράξεις.

Έως το απόγευμα οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν οδηγηθεί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, αρνούνται να μιλήσουν στους αστυνομικούς που ανέλαβαν την ανάκριση.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων ατόμων που πήραν μέρος στις ληστείες, συνεχίζονται.

Πηγή: planet-greece

ΚΑΙΡΟΣ