fb  ut  Satataxi RSS Feed

    
    
    

ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ

Άρθρο του Θύμιου Λυμπερόπουλου, προέδρου της ΠΟΕΙΑΤΑ

Με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή παραγράφονται όλες οι αξιόποινες πράξεις που έγιναν μέχρι και το τέλος του 2012 περιλαμβάνοντας φυσικά και αυτές που μας αφορούν και έγιναν το καλοκαίρι του 2011.

 Η Ομοσπονδία για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε αποτελεσματική. Με αυτή την τροπολογία φεύγει ένας μεγάλος βραχνάς για χιλιάδες συναδέλφους.

Πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια από τις μεγάλες μάχες που έδωσε ο κλάδος μας προκειμένου να κρατήσει ζωντανό το επάγγελμά μας. Γι αυτές τις κινητοποιήσεις εκκρεμούν μηνύσεις εναντίον των συναδέλφων οι οποίοι κατηγορούνταν για παρακώλυση συγκοινωνιών και βίαιη διακοπή συγκοινωνιών.  Ήταν μια αγωνιώδη προσπάθεια της τότε πολιτικής ηγεσίας να σπάσει το δυνατό και ενωτικό μέτωπο των ταξιτζήδων με απειλές και μηνύσεις.

Πίστευε ότι με αυτό τον τρόπο ο δίκαιος αγώνας μας θα σταματούσε, ότι κάποιοι θα δείλιαζαν με την προοπτική να συρθούν στα δικαστήρια. Διαψεύστηκαν όμως με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο. Ωστόσο οι μηνύσεις εκκρεμούν και έπρεπε κάτι να γίνει. Όλο αυτό το διάστημα δώσαμε μεγάλη μάχη για να αποκαταστήσουμε την αδικία. Σε μια δημοκρατική χώρα πως είναι δυνατόν να διώκεται ποινικά αυτός που έχει αντίθετη άποψη από τον όποιο υπουργό;  Τελικά, μετά από πολύ προσπάθεια και αγώνα τα καταφέραμε. Η αδικία του 2011 θα αποκατασταθεί.  Με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή παραγράφονται όλες οι αξιόποινες πράξεις που έγιναν μέχρι και το τέλος του 2012 περιλαμβάνοντας φυσικά και αυτές που μας αφορούν και έγιναν το καλοκαίρι του 2011. Η Ομοσπονδία για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε αποτελεσματική. Με αυτή την τροπολογία φεύγει ένας μεγάλος βραχνάς από χιλιάδες συναδέλφους.

Προσεκτικοί χειρισμοί
Μπροστά μας έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε μέχρι να λύσουμε κι άλλα προβλήματα του κλάδου. Το καθένα από αυτά έχει τις δικές του ιδιαιτερότητες και απαιτούνται προσεκτικοί χειρισμοί. Θέλω να γνωρίζουν οι συνάδελφοι ότι για μας δεν υπάρχουν μικρότερης σημασίας προβλήματα. Τα αντιμετωπίζουμε όλα σαν ζωτικής σημασίας. Με το υπουργείο Μεταφορών υπάρχει τακτική συνεργασία και για την βελτίωση του Ν4070 και για την έκδοση κοινής υπουργικής απόφασης (ΥΜΕ, Υπουργείο Τουρισμού) για τα οχήματα ειδικής μίσθωσης. Σε συνεργασία με την ΕΣΕΕ προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε συλλογικά,  φορολογικά και ασφαλιστικά  ζητήματα. Οι εποχές είναι δύσκολες, η ελληνική κοινωνία είναι ένα καζάνι που βράζει, τα οικονομικά προβλήματα πνίγουν χιλιάδες επαγγελματίες και η κυβέρνηση πρέπει να βρει τρόπους και πολιτικές που θα επαναφέρουν το χαμόγελο και την αισιοδοξία.  

Κριτική ή εμπάθεια;
Η αυστηρή κριτική  -που αν και πολλές φορές αγγίζει τα όρια του παραλόγου και της αδικίας- προς το προεδρείο της Ομοσπονδίας είναι τις περισσότερες φορές καλοδεχούμενη. Εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Οι συνάδελφοι όλης της χώρας αγωνιούν και για το σήμερα και για το αύριο. Την ίδια αγωνία όμως έχουμε κι εμείς. Γι αυτό δεν έχουμε σταματήσει ούτε λεπτό να διεκδικούμε, να ζητάμε, να παλεύουμε.  Σε πολύ δύσκολες συνθήκες αντιμετωπίζουμε όλα τα ζητήματα με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και κυρίως με σεβασμό απέναντι στις ανάγκες όλων των επαγγελματιών που εκπροσωπούμε. Όσοι ζουν από κοντά την καθημερινότητα του προεδρείου-ανεξάρτητα σε ποιά παράταξη ανήκουν- ξέρουν ότι ούτε για αδράνεια  ούτε και για άγνοια μπορούν να μας κατηγορήσουν. Κάποιοι συνάδελφοι, χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα δεν γίνεται να μας κατηγορούν χωρίς να γνωρίζουν. Αυτό δεν είναι κριτική. Λέγεται εμπάθεια. Και σε καμιά περίπτωση δεν προσφέρουν την παραμικρή υπηρεσία στον κλάδο μας. Είναι προτιμότερο λοιπόν αντί να προσπαθούν να δημιουργήσουν εντυπώσεις, να βοηθήσουν με όποιον τρόπο μπορούν το προεδρείο της Ομοσπονδίας στο δύσκολο έργο που επιτελεί. Αυτή θα είναι μια ουσιαστική προσφορά και προς τους συναδέλφους και προς τον κλάδο μας.

ΚΑΙΡΟΣ