fb  ut  Satataxi RSS Feed

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ξαφνικός θάνατος με το νέο σύστημα φορολόγησης για ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους

Ξαφνικό θάνατο για εκατοντάδες χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους επιβάλλει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών. Όπως παραδέχεται η κυβέρνηση : σε σύνολο 735.320 ελεύθερων επαγγελματιών, 473.000 θα πληρώσουν μεγαλύτερο φόρο, κατά μέσο όρο +1.444 ευρώ ο καθένας.

Είναι αυτονόητο ότι, ο κλάδος μας που αποτελείται από ατομικές επιχειρήσεις και αυτοαπασχολούμενους, έχει μπει στο στόχαστρο της κυβέρνησης και πλήττεται …σε βαθμό εξόντωσης. Το σχέδιο δράσης περιελάμβανε και κατευθυνόμενα δημοσιεύματα που διασύρουν τον κλάδο των ταξί και τον εντάσσουν στην κορυφή της πυραμίδας της φοροδιαφυγής. Για τις πολυεθνικές και τις εφαρμογές καμία αναφορά, καμία πρόβλεψη.

Η κυβέρνηση ψάχνει έσοδα από ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους, αλλά δεν ακουμπά τις πολυεθνικές και τις μεγάλες επιχειρήσεις. Η φορολογική δικαιοσύνη που υποσχέθηκε προεκλογικά αποδείχτηκε ένα ακόμη ψηφοθηρικό τρικ.

Σήμερα έρχεται και ζητάει από 50.000 αυτοαπασχολούμενους εργαζόμενους του κλάδου των ταξί, επιπλέον 72 εκατομμύρια ευρώ σε άμεσους φόρους. Αν αυτό δεν είναι στοχευμένη πολιτική εξόντωσης τότε τι είναι;

Αν ζητάτε να παραδώσουμε τα αυτοκίνητά μας στις πολυεθνικές πείτε το ξεκάθαρα. Μην το κάνετε με πλάγιο τρόπο. Μην παίζετε με την ζωή τόσων ανθρώπων.

Το ΣΑΤΑ θα καλέσει άμεσα Κλαδική Συγκέντρωση των μελών του, προκειμένου να παρθούν αποφάσεις για τις ενέργειες που πρέπει να κάνει ο κλάδος μας. Η πρότασή μας είναι μάχη μέχρις εσχάτων.

Σε επικοινωνία που είχε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος με τον υφυπουργό Οικονομικών Θ. Θεοχάρη ζήτησε άμεση συνάντηση, η οποία θα πραγματοποιηθεί τις επόμενες μέρες.

Κάνουμε έκκληση σε όλες τις παρατάξεις, σε όλους τους παράγοντες της αγοράς του ταξί, σε όλα τα ραδιοταξί, σε κάθε συνάδελφο, να συστρατευτούν στον κοινό αγώνα που είναι η σωτηρία του ταξί και η απόκρουση αυτής της φοροληστρικής επίθεσης που δέχεται ο κλάδος μας.

Δεν είναι αγώνας του προεδρείου, είναι αγώνας του ταξί.

ΚΑΙΡΟΣ