fb  ut  Satataxi RSS Feed

    
    
    

Το ΣΑΤΑ συμμετέχει στο συλλαλητήριο ενάντια στον κρατικό προϋπολογισμό του 2024 και την ακρίβεια

Το ΣΑΤΑ συμμετέχει στο συλλαλητήριο ενάντια στον κρατικό προϋπολογισμό του 2024 και την ακρίβεια

Φτάνει πια με την φοροληστεία
Τις επόμενες μέρες θα ψηφιστεί στη Βουλή ο νέος προϋπολογισμός του κράτους. Δεν χρειάζεται μεγάλη φαντασία  για το τι θα ψηφιστεί από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Πήραμε μια γεύση από τον τελευταίο φορολογικό νόμο που οδηγεί στην οικονομική καταστροφή χιλιάδες ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Το ΣΑΤΑ συμμετέχει (χωρίς απεργιακή κινητοποίηση ή στάση εργασίας) στο συλλαλητήριο ενάντια στον κρατικό προϋπολογισμό του 2024 και την ακρίβεια, απαιτώντας όπως και άλλα επαγγελματικά σωματεία μέτρα προστασίας του εισοδήματος.

Στην Αθήνα το συλλαλητήριο θα γίνει την Παρασκευή 15 Δεκέμβρη, στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα ( η συγκέντρωση των μελών του ΣΑΤΑ θα γίνει στην Οδό Όθωνος).

Μεταξύ άλλων ο κλάδος μας διεκδικεί:
- Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Μέτρα ενάντια στην ακρίβεια και τη φοροληστεία.
- Κατάργηση του νέου φορολογικού νόμου
- Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.
- Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.
- Θέλουμε απάντηση από την Κυβέρνηση, γιατί αφήνει παράνομες εφαρμογές που χρησιμοποιούν είτε ταξί, είτε Ε.Ι.Χ να μην πληρώνουν κανένα φόρο, να  βγάζουν τα χρήματα τους στο εξωτερικό, αφήνοντας στους νόμιμους επαγγελματίες αυτοκινητιστές μόνο φορολογικά βάρη.
- Διετή παράταση για την υποχρεωτική τοποθέτηση τερματικών πληρωμής στα ταξί και  επιδότηση σε ποσοστό 100% του εξοπλισμού που απαιτείται. Για να καλυφτεί το κόστος των χρεώσεων προς τις τράπεζες, να καθιερωθεί στον τιμοκατάλογο των υπηρεσιών ταξί ένα τέλος χρήσης POS αντίστοιχου ποσού.
- Απαλλαγή ή μείωση ΦΠΑ για την αγορά επαγγελματικού αυτοκινήτου που ταξινομείται ως ΕΔΧ Ταξί.
- Επιδότηση καυσίμου για τον επαγγελματία αυτοκινητιστή Ταξί σε μόνιμη βάση (επαγγελματικό καύσιμο).
- Επιδοτήσεις για την αγορά όλων των τύπων αυτοκινήτων που ταξινομούνται ως ταξί.

ΚΑΙΡΟΣ