fb  ut  Satataxi RSS Feed

    
    
    

Ενημερωτική εκδήλωση για το νέο φορολογικό νόμο

 

Ενημερωτική εκδήλωση για το νέο φορολογικό νόμο

ΚΥΡΙΑΚΗ 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2024 (11.00 π.μ)

ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

Η φορολογία των ελεύθερων επαγγελματιών, ως εκ τούτου και των αυτοκινητιστών ταξί, άλλαξε. Σύμφωνα με το τερατούργημα Χατζηδάκη, το νέο σύστημα φορολόγησης λαμβάνει ως σημείο αναφοράς τον κατώτατο μισθό.

Δηλαδή τα ποσά που υποχρεωτικά θα δηλώσουμε εφέτος έως καθαρά κέρδη του 2023, δεν μπορεί να υπολείπονται των 10.920 ευρώ. Το ύψος του ελάχιστου εισοδήματος προσαυξάνεται ανάλογα με τα χρόνια της επαγγελματικής δραστηριότητας και το ύψος του τζίρου με ανώτατο ποσό τις 50.000 ευρώ.

Το ΣΑΤΑ εκδήλωσε από την αρχή την αντίθεσή του σε αυτό το νομοσχέδιο. Συμμετείχε σε απεργιακές κινητοποιήσεις, ενημέρωσε τους συναδέλφους και συμπορεύεται με την Συντονιστική Επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών, Επιστημόνων, Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων στην προσπάθεια να αποδειχθεί η αντισυνταγματικότητα του νέου Φορολογικού Νόμου.

Το προεδρείο οργανώνει μια ενημερωτική συγκέντρωση την Κυριακή (11.00 π.μ) 28 Ιανουαρίου 2024 στο Εκθεσιακό Κέντρο Περιστερίου.

-       Ενημέρωση από φοροτεχνικούς για τις παγίδες του νέου τρόπου φορολόγησης.

-       Ενημέρωση από το προεδρείο για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος και τις δράσεις που έχουν δρομολογηθεί σε συνεργασία με την Συντονιστική Επιτροπή Ελευθέρων Επαγγελματιών, Επιστημόνων, Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων.

Συνάδελφοι,

Το ΣΑΤΑ έχει μπει μπροστά σε έναν αγώνα που διακυβεύεται η τύχη και το αύριο του επαγγέλματος μας. Απευθυνόμαστε σε όσους άμεσα ή έμμεσα έχουν όφελος από το ταξί (ιδιοκτήτες, οδηγούς, επενδυτές, εμπόρους ) : Η αντίδρασή μας πρέπει να είναι μαζική και συντονισμένη.

Κανείς δεν περισσεύει σε αυτή την μάχη. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια της αδράνειας και της μετατόπισης ευθυνών. Ξέρουμε όλοι γιατί η κυβέρνηση χτυπά ανελέητα το ταξί τα τελευταία χρόνια. Έχουμε μπει στο στόχαστρο και θέλουν να μας διαλύσουν. Μας θέλουν οικονομικά εξαθλιωμένους, επαγγελματικά ανασφαλείς και με ηθικό κατεστραμμένο.

-       Θα τα παρατήσουμε τόσο εύκολα;

-       Θα καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια να περιμένουμε πότε θα μας πάρουν τις άδειές μας;

-       Θα αρκεστούμε στα ευχολόγια όλων αυτών που προστατεύουν την κυβέρνηση υπνωτίζοντας τον κλάδο;

 

Το προεδρείο του ΣΑΤΑ είναι έτοιμο και αποφασισμένο να αγωνιστεί μέχρις εσχάτων. Εσύ συνάδελφε;

 

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΛΥΠΜΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΟΡΦΑΝΟΣ

 

 

 

ΚΑΙΡΟΣ