fb  ut  Satataxi RSS Feed

    
    
    

Νόμος 1712 της 7/8.7.87. Εκσυγχρονισμός επαγγελματικών οργανώσεων των εμπόρων, βιοτεχνών και λοιπών επαγγελματιών και άλλες διατάξεις. (Α' 115)

Νόμος 1712 της 7/8.7.87. Εκσυγχρονισμός επαγγελματικών οργανώσεων των εμπόρων, βιοτεχνών και λοιπών επαγγελματιών και άλλες διατάξεις. (Α' 115).

Άρθρο 1.
Αντικείμενο και σκοπός.
1. "Οι διατάξεις του νόμου αυτού εφαρμόζονται στις επαγγελματικές  οργανώσεις των εμπόρων, των βιοτεχνών, των επαγγελματιών και των  αυτοκινητιστών".

Αρθρο 4.
Εγγραφή-δικαιώματα και υποχρεώσεις-αποβολή των μελών.
Το  μέλος, όταν συνταξιοδοτηθεί, διαγράφεται, εκτός αν ειδικός νόμος  επιτρέπει την άσκηση της επαγγελματικής του δραστηριότητας και μετά τη  συνταξιοδότησή του.

Αρθρο 11.
1. Οι  επαγγελματικές  οργανώσεις όλων των βαθμίδων προσαρμόζουν τα  καταστατικά τους στις διατάξεις του νόμου αυτού το  αργότερο  μέσα  σε  ένα χρόνο από τη δημοσίευσή του.
Για  την  προσαρμογή  των  καταστατικών μέσα στην παραπάνω προθεσμία   απαιτείται η πλειοψηφία που προβλέπει το άρθρο 5 παρ. 4.  Σε κάθε περίπτωση οι διατάξεις του νόμου αυτού είναι  επικρατέστερες   από τις σχετικές διατάξεις των καταστατικών.

Το γράμμα του νόμου αυτό ορίζει.  Την θέση του προέδρου μου την έδωσε ο κλάδος. Ούτε η κυβέρνηση, ούτε τα γνωστά επιχειρηματικά συμφέροντα, ούτε κανείς άλλος. Μόνο οι συνάδελφοί μου.
Στην εκλογική ήττα, ήρθε να προστεθεί και η δικαστική με την Απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών.

Συνάδελφοι της αντιπολίτευσης, αν αφιερώνατε στα προβλήματα του κλάδου, τον μισό χρόνο από αυτόν που αφιερώνετε για να πολεμήσετε το ΣΑΤΑ και το Προεδρείο, θα είχατε κερδίσει τουλάχιστον την εκτίμηση των συναδέλφων μας. Αυτή είναι η μεγαλύτερη τιμωρία σας. Η αποστροφή των ταξιτζήδων για τις πράξεις σας.


Θύμιος Λυμπερόπουλος, Πρόεδρος του ΣΑΤΑ

ΚΑΙΡΟΣ