fb  ut  Satataxi RSS Feed

    
    
    
Administrator

Administrator

Διαγραμμίσεων συνέχεια στις πιάτσες Ταξί:
 
- Πιάτσα οδού Νικηφορίδη (πλ. Δεληολάνη)
- Πιάτσα οδού Δημ. Σούτσου και Αλεξάνδρας  (Μέτρο Αμπελόκηποι)
- Πιάτσα Αγ. Μελετίου και Πατησίων
- Πιάτσα οδού Σουρή
 
Σήμερα ολοκληρώθηκε σε μεγάλο ποσοστό η δράση φρεσκαρίσματος των πιατσών Ταξί εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων.
 
Μέχρι σήμερα έχουν βαφτεί 37 πιάτσες.
 
Η συνεργασία με την δημοτική αρχή θα συνεχιστεί. Τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν οριζόντιες σημάνσεις  και χημικές τουαλέτες όπου είναι δυνατόν.
Συνεχίζουμε.

Συνάδελφοι, ιδιοκτήτες και οδηγοί. Σε αυτό τον αγώνα είμαστε όλοι μαζί. Από αυτή την μάχη δεν πρέπει να λείπει κανείς.

Η απόδοση ευθυνών για την εθνική τραγωδία των Τεμπών, χωρίς εκπτώσεις και συμψηφισμούς, είναι απαίτηση όχι μόνο του κλάδου μας, αλλά όλης της ελληνικής κοινωνίας. Το ΣΑΤΑ συμμετείχε σε όλες τις διαμαρτυρίες που οργανώθηκαν και ζητά ασφαλείς δημόσιες μεταφορές. Το «πάμε και όπου βγει» και η εμπορευματοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών όπως οι μεταφορές, δεν μπορούν να αποτελούν κατευθυντήρια γραμμή κυβερνητικού έργου.

Με κεντρικό σύνθημα, ΟΛΩΝ ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΕΤΡΑΝΕ, η ελληνική κοινωνία συνεχίζει να εκφράζει την οργή της για τον άδικο χαμό τόσων νέων ανθρώπων στα Τέμπη. Η απογοήτευση για όσα δεν έγιναν, η αίσθηση ότι μπορεί αυτό το έγκλημα να ξεχαστεί, η αποδόμηση κάθε ελπίδας ενός λαού που χτυπιέται ανελέητα, μία από την δημοσιονομική, μετά την πανδημική και αργότερα από την ενεργειακή κρίση, είναι το επίκεντρο της διαμαρτυρίας στις 16 Μαρτίου. Το ΣΑΤΑ θα είναι αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, στηρίζει το αίτημα διερεύνησης σε βάθος για όσα έγιναν στα Τέμπη καθώς και την απόδοση ευθυνών για την εθνική τραγωδία. Καλεί τους συναδέλφους της Αττικής να συμμετάσχουν στην απεργιακή κινητοποίηση και να ενώσουν τη φωνή τους με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Προσυγκέντρωση στα γραφεία του ΣΑΤΑ στις 10.30 π.μ.

Το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη αποδεικνύει την εγκατάλειψη και την έλλειψη υποδομών στον τομέα των δημόσιων μέσων μεταφοράς. Δυστυχώς η αποστροφή που δείχνει η κυβέρνηση για όλες τις υπηρεσίες δημόσιου χαρακτήρα (μεταξύ αυτών και του ταξί) δεν καλύπτεται ούτε με τις μικροχάρες που προσπαθεί να κάνει στους δοτούς συνδικαλιστές της.

Πέμπτη, 02 Μάρτιος 2023 14:54

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η διοίκηση του ΣΑΤΑ και το θέατρο ΑΕΡΟΠΛΟΙΟ – ΤΟΠΟΣ ΑΛΛΟΥ, συνδιοργανώνουν και σας προσκαλούν να παρακολουθήσετε την θεατρική παράσταση με τίτλο: «ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΣΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ» την Κυριακή 05/03/2023 ώρα 5:30μμ.

Τετάρτη, 01 Μάρτιος 2023 12:29

Μαύρη κορδέλα στα ταξί της Αθήνας

 

Το ΣΑΤΑ εκφράζει την βαθιά του θλίψη για την ανείπωτη τραγωδία στα Τέμπη. Πρόκειται για το χειρότερο σιδηροδρομικό δυστύχημα που έχει σημειωθεί ποτέ στην Ελλάδα και είναι άδικο να χάνονται με αυτό τον τρόπο ανθρώπινες ζωές. Σε ένδειξη σεβασμού και συμπαράστασης στους συγγενείς των νεκρών, προτρέπουμε όλα τα μέλη μας να τοποθετήσουν στο ταξί τους μια μαύρη κορδέλα. Ποτέ ξανά μια τέτοια μαζική τραγωδία…

 

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της κλαδικής μελέτης για τα ταξί που εκπονήθηκε από την ICAP. Είναι η πρώτη φορά που μια κλαδική έρευνα εστιάζει στα οικονομικά δεδομένα των ταξί, τόσο των ιδιοκτητών όσο και των οδηγών ταξί. Η μελέτη αποτυπώνει με ακρίβεια την οικονομική κατάσταση του κλάδου και των προβλημάτων που βιώνουν οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές ταξί της Αττικής.

Την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023, στις 14.00 μμ , στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση της κλαδικής μελέτης για τα ταξί που εκπονήθηκε από την ICAP. Είναι η πρώτη φορά που μια κλαδική έρευνα εμβαθύνει στα οικονομικά δεδομένα των ταξί, τόσο των ιδιοκτητών όσο και των οδηγών ταξί. Η μελέτη αποτυπώνει με ακρίβεια την οικονομική κατάσταση του κλάδου και των προβλημάτων που βιώνουν οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές ταξί της Αττικής. Το ΣΑΤΑ έχει προσκαλέσει στην εκδήλωση, την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας, τα Ραδιοταξί της πόλης μας καθώς και τα μέλη του Συνδικάτου μας.

Τα ερώτηματα που γεννιούνται είναι τα εξής:
«ΈναρξηΠροηγούμενο12345678910ΕπόμενοΤέλος» 
Σελίδα 1 από 114

ΚΑΙΡΟΣ